Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Μακαρονια με κοτοπουλο, μανιταρια και τρουφα σ’ ενα μπολ

Αθηνά Λοιζίδου
14 Μαΐου 2020

Ένας ωραίος συνδυασμός για μια λαχταριστή μακαρονάδα. Και φυσικά φτιάχνονται εύκολα σε μία μόνο κατσαρόλα.

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • 30γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φυτική Κρέμα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια κομμένα 
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 300 ml νερό
  • 1 ζωμός κότας 
  • 250 γρ. μακαρόνια πένες
  • 2 ποτήρια φρέσκα φύλλα σπανακιού ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά λάδι τρούφας
  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και τον σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε μαζί για ακόμη 1 λεπτό. 
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, τον ζωμό, το αλάτι και πιπέρι.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 14 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το σπανάκι, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.
© 2022 Charalambides Christis. All rights reserved.