Αθηνά Λοιζίδου
14 Μαΐου 2020
Ένας ωραίος συνδυασμός για μια λαχταριστή μακαρονάδα. Και φυσικά φτιάχνονται εύκολα σε μία μόνο κατσαρόλα.
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
2
Συστατικά
- 30γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φυτική Κρέμα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους
- 200 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια κομμένα
- 20 γρ. αλεύρι
- 300 ml νερό
- 1 ζωμός κότας
- 250 γρ. μακαρόνια πένες
- 2 ποτήρια φρέσκα φύλλα σπανακιού ψιλοκομμένα
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλιά λάδι τρούφας
- Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και τον σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε μαζί για ακόμη 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, τον ζωμό, το αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 14 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το σπανάκι, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας.
- Σερβίρουμε αμέσως.