Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Πεινιρλι με Πισσουρκωτικο αιγοπροβειο Χαλλουμι Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
25 Οκτωβρίου 2021

Πεϊνιρλί με Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
120
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
35
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

  • ½ κιλό Αλεύρι (σκληρό)
  • 1 φακελάκι Μαγιά
  • 1 κουταλάκι Ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι Αλάτι
  • 4 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες (χλιαρό)
  • 1/3 του φλιτζανιού Νερό (χλιαρό)
  • 1 Αυγό (για το άλειμμα)

Για την Σάλτσα

  • 5 Ντομάτες (πολτοποιημένες)
  • 1 κουταλάκι Ρίγανη
  • 10 φύλλα φρέσκο Βασιλικό
  • 3 Γαρύφαλλα
  • 1 Κρεμμύδι (μικρό)
  • 2 κουταλάκια Ζάχαρη
  •  Αλάτι & Πιπέρι

Για την Γέμιση

  • 10 φέτες Μπέικον (κομμένο σε λωρίδες)
  • 1 Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης (κομμένο σε φέτες)
  • 10 Ντοματίνια (κομμένα στη μέση)

Οδηγίες

Για τη Σάλτσα

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε τις ντομάτες. Καρφώνετε τα γαρύφαλλα πάνω στο κρεμμύδι και το βάζετε μέσα στη ντομάτα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη ρίγανη.
  2. Βράζετε τις ντομάτες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουν πυκνότητα σάλτσας.
  3. Προς το τέλος της σάλτσας, προσθέτετε τον βασιλικό. “Διορθώνετε ”τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για ακόμη 3-4 λεπτά.
  4. Μπαντάρετε τη σάλτσα και την αφήνετε στην άκρη.

Για το Πεϊνιρλί

  1. Στον κάδο του μίξερ, ρίχνετε το αλεύρι, αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαγιά και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνετε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά.
  3. Αδειάζετε το μείγμα από το μπολ στη ζύμη και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 4 λεπτά. Ανεβάζετε την ταχύτητα στο μέτριο και ζυμώνετε για ακόμη 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  4. Λαδώνετε ελαφρά ένα μπολ και βάζετε τη ζύμη. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη στην άκρη να φουσκώσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  5. Όταν ξεκουραστεί η ζύμη, την κόβετε σε 4 ίσα μέρη, αλευρώνετε την επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε το κάθε ζυμάρι σε οβάλ σχήμα, πάχους 3χιλ.
  6. Παίρνετε το ζυμάρι από τα άκρα και το μεταφέρετε σε ένα ταψί φούρνου που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Απαλά τραβάτε τις άκρες του ζυμαριού για να το μακρύνετε λίγο.
  7. Βάζετε πάνω από κάθε ζυμάρι τη σάλτσα και τα υλικά για τη γέμιση, αφήνοντας 2,5εκ. κενό από τις άκρες. Γυρίζετε τη ζύμη που περίσσεψε στα πλάγια πάνω από τη γέμιση ώστε να δημιουργήσετε μια φωλιά και πιέζετε τις άκρες ελαφρώς να κολλήσουν.
  8. Καλύπτετε τα πεϊνιρλί με μεμβράνη και τα αφήνετε να φουσκώσουν για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
  9. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  10. Αλείφετε τα πεϊνιρλί με το αυγό και ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η ζύμη.
  11. Σερβίρετε ζεστά, κατευθείαν από τον φούρνο.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.