Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Σοκολατακια Πραλινες

Αθηνά Λοιζίδου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
14 Μαΐου 2020

Αν αγαπάτε την σοκολάτα και τον καφέ αυτά τα εύκολα φτιαγμένα με κρέμα γάλακτος σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!
 

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
60
Λεπτά
Μερίδες
50

Συστατικά

  • 1100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% κακάο, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 400 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 160 γρ. χοντροκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • Σκόνη κακάο για επάλειψη

Οδηγίες

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε την Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, χωρίς όμως να κοχλάζουμε την κρέμα.
  2. Ρίχνουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει καλά και να γυαλίζει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να σφίξει.
  4. Αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια μεγάλη σανίδα κοπής και κόβουμε το μείγμα με ένα μεγάλο μαχαίρι σε κύβους.
  5. Σ’ ένα μπολ, κοσκινίζουμε το κακάο και ρίχνουμε λίγα - λίγα τα παγωμένα σοκολατάκια μέχρι το κακάο να κολλήσει στα σοκολατάκια.
  6. Σερβίρουμε τα σοκολατάκια πασπαλισμένα με ακόμα λίγο κακάο. Τα φυλάμε στο ψυγείο σφραγισμένα μέχρι και 10 μέρες.
© 2022 Charalambides Christis. All rights reserved.