Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κολοκυθοσουπα με Φρεσκο Γαλα | Χαραλαμπιδης Κριστης

Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
10 Ιανουαρίου 2024

Λαχταριστή Κολοκυθόσουπα με Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα.

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

  • 800g. κολοκύθα
  • 1 λίτρο Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Ελαφρύ, 1,5% λιπαρά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 φέτες μπέικον
  • 100 g. Στραγγάτο Γιαούρτι (2% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 2 κ.γ σχοινόπρασο
  • Κριτσίνια για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  1. Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια ίσου μεγέθους.
  2. Βάζουμε την κολοκύθα σε κατσαρόλα με το γάλα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
  3. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  4. Αφαιρούμε τη δάφνη και χτυπάμε στο μπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
  5. Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Ψιλοκόβουμε και το κρατάμε για το σερβίρισμα.
  6. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σχοινόπρασο.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα στο μπολ μας, προσθέτουμε από πάνω το τραγανό μπέικον και στο τέλος το γιαούρτι.
  8. Γαρνίρουμε με κριτσίνια της αρεσκείας μας.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.