Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
10 Ιανουαρίου 2024
Λαχταριστή Κολοκυθόσουπα με Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα.
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
6
Συστατικά
- 800g. κολοκύθα
- 1 λίτρο Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Ελαφρύ, 1,5% λιπαρά
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 φέτες μπέικον
- 100 g. Στραγγάτο Γιαούρτι (2% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 2 κ.γ σχοινόπρασο
- Κριτσίνια για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια ίσου μεγέθους.
- Βάζουμε την κολοκύθα σε κατσαρόλα με το γάλα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και χτυπάμε στο μπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
- Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Ψιλοκόβουμε και το κρατάμε για το σερβίρισμα.
- Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σχοινόπρασο.
- Σερβίρουμε τη σούπα στο μπολ μας, προσθέτουμε από πάνω το τραγανό μπέικον και στο τέλος το γιαούρτι.
- Γαρνίρουμε με κριτσίνια της αρεσκείας μας.