Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
23 Αυγούστου 2023
Soft cookies με Goji Berries, λεύκη σοκολάτα & τη δική μας μαργαρίνη <3
Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
15
Λεπτά
Μερίδες
12
Συστατικά
- 150 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη original
- 150 g. καστανή Zάχαρη
- 80 g. κρυσταλλική Zάχαρη
- 2 Aυγά
- 1 πρέζα Αλάτι
- 1 κουταλάκι υγρή Βανίλια
- 280 g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι μαγειρική Σόδα
- 100 g. αποξηραμένα Goji Berries (μουλιασμένα και στραγγισμένα )
- 100 g. σταγόνες λευκής Σοκολάτας
Οδηγίες
- Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τη μαργαρίνη μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης. Χτυπάτε με το φτερό μέχρι να "στρατέψει" το μείγμα.
- Προσθέτετε τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
- Μετά ρίχνετε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύετε με τον ίδιο τρόπο.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και κλείνετε με μεμβράνη. Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ετοιμάζετε λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα κουτάλι ή ένα scoop παγωτού βγάζετε μπαλίτσες από το μείγμα και τοποθετείτε μέσα στη λαμαρίνα, κρατώντας αρκετή απόσταση τη μια από την άλλη.
- Τέλος ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 13-15 λεπτά.