Αθηνά Λοιζίδου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
14 Μαΐου 2020
Γλυκό της πεθεράς με νεσκαφέ και Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος
Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
8
Συστατικά
- 80 γρ. βούτυρο Country Life
- 130 γρ. αλεύρι
- 1.5 λίτρο Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα
- 150 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος Πλήρες
- 230 γρ. ζάχαρη
- 3 κουταλιές στιγμιαίος καφές (nescafe)
- 2 αβγά
Για το τελείωμα
- 300 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος κτυπημένη σε σαντιγί.
- Ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τον καφέ και ανακατεύουμε μ’ ένα σύρμα ζεσταίνοντας.
- Όταν το μείγμα ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα τα αβγά και συνεχίζουμε να κτυπάμε μέχρι η κρέμα να άρχισε να πήζει. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα με μία σπάτουλα σιλικόνης για να μην κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας.
- Μεταφέρουμε τη ζεστή κρέμα στο μπολ σερβιρίσματος. Σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα η κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
- Λίγο πριν σερβίρουμε κτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τη μεμβράνη. Ξαναβάζουμε το γλυκό για λίγη ώρα στο ψυγείο, γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας (αν θέλουμε) και σερβίρουμε.