Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Family Stories by Charalambides Christis

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης, στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης της "Συμμετοχή», σε συνεργασία με τον Οργανισμό REACTION, με πίστη στο καλύτερό μας, πίστη σε ένα καλύτερο αύριο, σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας, δημιουργεί την πρωτοβουλία FamilyStoriesbyCharalambidesChristis.

Η πρωτοβουλία που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό REACTIOΝ, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη και έχει τη στήριξη της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κας Δέσπως Μιχαηλίδου. Το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του παιδιού, λειτουργεί ως σύμβουλος περιεχομένου της πρωτοβουλίας..

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι διακεκριμένοι ειδικοί να επικοινωνήσουν τρόπους προσέγγισης, σε θέματα ανθρώπινης συμπεριφοράς που έχουν προκύψει στο πλαίσιο της νέας τάξης πραγμάτων.

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης και oοργανισμός REACTION, προσεγγίζουν με τη συμβολή ειδικών επιστημόνων, θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά μας και ιδιαίτερα στην καθημερινότητα των οικογενειών. Στο FamilyStoriesbyCharalambidesChristis, παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι αλλά και αθλητές, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, μέσα από ενημερωτικά, διαδραστικά, εκπαιδευτικά αλλά και livevideo, δίνουν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα, για ένα καλύτερο παρόν και  ένα καλύτερο αύριο.

Τα video θα αναρτούνται από τις 29 Απριλίου και θα προβάλλονται από τους λογαριασμούς socialmedia/μέσων κοινωνικής δικτύωσης του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς της Χαραλαμπίδης Κρίστης, Συμμετοχή, του Οργανισμού REACTION, καθώς και της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρία  Άντρη Αναστασιάδη, δήλωσε, ότι «Η  δοκιμασία και η νέα τάξη πραγμάτων που βιώνουμε, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του Κορονοϊού, έχουν αλλάξει την καθημερινότητα και τη ζωή όλων μας. Κάθε πρωτοβουλία, που έρχεται με αποκλειστικό στόχο να στηρίξει τα παιδιά και τους γονείς τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δε μπορεί παρά να τυγχάνει της αμέριστης στήριξης και συμπαράστασής μας. Πράξεις, σαν και αυτή της εταιρείας Χαραλαμπίδης Κρίστης και Φορέων όπως η Reaction, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, παιδαγωγών και αθλητών, δίνουν ουσιαστικό νόημα στην Κοινωνική Αλληλεγγύη, φωτίζοντας παράλληλα το μέλλον με παραδείγματα προς την κατεύθυνση της ανιδιοτελούς αλληλοβοήθειας και στήριξης στον συνάνθρωπο. Θερμά  συγχαρητήρια στην εταιρεία Χαραλαμπίδης  Κρίστης και στην Reaction για την πρωτοβουλία. Ευχαριστούμε όλες και όλους, από καρδιάς».

Στις δικές της δηλώσεις, η Επίτροπος Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Δέσπω Μιχαηλίδου ανέφερε.  Ζούμε διαφορετικά από τον τρόπο που τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει. Τις περισσότερες και πιο ανατρεπτικές αλλαγές τις βιώνουν τα παιδιά, που αποκομμένα από τους φίλους τους, αποκλεισμένα από την έξοδο και με περιορισμό στο παιγνίδι αναζητούν άλλες δραστηριότητες και δρόμους επικοινωνίας, για να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή κατάσταση. Για το λόγο αυτό, τέτοιες ενέργειες όπως αυτή του Family Stories από την εταιρεία Χαραλαμπίδης με τη συνεργασία της Reaction, αποδεικνύουν έμπρακτα πόσο υπεύθυνα μπορούν να συμβάλουν τέτοιοι οργανισμοί, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Θεωρώ πως είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε και να χειροκροτήσουμε τον ώριμο τρόπο με τον οποίο τα μεγαλύτερα κυρίως παιδιά αντιμετωπίζουν την πρωτόγνωρη κατάσταση, αναγνωρίζοντας ταυτοχρόνως τη συμβολή και των μικρότερων παιδιών, με τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το κέφι τους.  Θέλω να πιστεύω ότι εμείς, οι ενήλικες θα συνεχίσουμε και μετά την έξοδο μας από την «ομηρία του κορωνοϊού» να τους αποδεχόμαστε ως ισότιμους πολίτες.  Είναι εξίσου όμως σημαντικό να ενεργοποιήσουμε και όλους τους προστατευτικούς μηχανισμούς και όλους εκείνους τους παράγοντες, που θα τα βοηθήσουν να διατηρήσουν τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική τους υγεία, για όσο διαρκούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.  Τέλος να φροντίσουμε, ώστε να κρατήσουμε τη γνώση και την εμπειρία που μαζέψαμε μέχρι τώρα και να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Μάριος Σταύρου, Πρόεδρος της REACTION, δήλωσε ότι είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τα παιδιά αλλά και την κοινωνία γενικότερα. “Περνάμε δυστυχώς μια άνευ προηγουμένου κατάσταση που προκλήθηκε από την πανδημία, που επηρέασε την καθημερινότητα των παιδιών αλλά και των οικογενειών. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας και της θετικής σκέψης. Θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία Χαραλαμπίδης  Κρίστης για την πρωτοβουλία. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε.”

Ο κος Αλέξης Χαραλαμπίδης, Πρόεδρος της Χαραλαμπίδης Κρίστης, δήλωσε ότι «Η Χαραλαμπίδης Κρίστης μέσω του προγράμματος μας κοινωνικής αλληλεγγύης,  «Συμμετοχή», στηρίζει έμπρακτα  συνανθρώπους μας σε ανάγκη, με επίκεντρο παιδιά  και τις οικογένειές τους. Η οικογένεια είναι ο πυρήνας της κοινωνίας μας, ειδικά στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε και ο ρόλος της είναι απόλυτα καθοριστικός. Η οικογένεια και ιδιαίτερα οι γονείς καλούνται  να ανταποκριθούν στα νέα αχαρτογράφητα και πρωτοφανή δεδομένα, ιδιαίτερα σε σχέση με την καθημερινότητα στο σπίτι που έχει δραστικά αλλάξει λόγω της νέας τάξης πραγμάτων.

Σε συνεργασία με τη Reaction σχεδιάσαμε και υλοποιούμε την πρωτοβουλία Family Stories by Charalambides Christis, με στόχο να είμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια και με τη συμβολή ειδικών επιστημόνων να προτείνουμε  προσεγγίσεις για καλύτερη ενδοοικογενειακή επικοινωνία, κυρίως σε σχέση με τα παιδιά και τις ανάγκες τους σύμφωνα με τα παρόντα δεδομένα. Ευχαριστώ προσωπικά  την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του παιδιού, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας άμεσα και αποτελεσματικά με την τεχνογνωσία της ομάδας της ως σύμβουλοι περιεχομένου της πρωτοβουλίας μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ την πρώτη κυρία της Δημοκρατίας της Κύπρου, κυρία  Άντρη Αναστασιάδη, που έθεσε υπό την αιγίδα της αυτήν την πρωτοβουλία, με την οποία στέλνουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης με πίστη για το καλύτερό μας, με πίστη για έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας».

#FamilyStories #Symmetochi #GinomasteKaliteroi #CharalambidesChristis #ToKaliteroMas

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης, η μεγαλύτερη και μακροβιότερη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου είναι ο ηγέτης στον τομέα παραγωγής και διανομής τροφίμων. Η εταιρεία, διατηρώντας την αυθεντικότητα των γεύσεων,  προσφέρει διαχρονικά και πάντα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνογνωσίας,  προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας.   Η ποιότητα Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι διεθνώς αναγνωρισμένη με την εταιρεία να δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε περισσότερες από 32 χώρες, αποτελώντας την μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της Κύπρου. Η Χαραλαμπίδης Κρίστης, εκτος από μια από τις ισχυρές βιομηχανίες της Κυπρου, διακρίνεται και για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της. Με το πρόγραμμα έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», ανταποκρίνεται Παγκύπρια, αποτελεσματικά σε κοινωνικές ανάγκες ολόκληρησης της χώρας.

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης στηρίζει και τιμά τον αθλητισμό. Σε αυτό το πλαίσιο και πιστή στο όραμά της και στη δέσμευσή της για τη διάδοση του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού ιδεώδες, συμμετέχει ως Μέγας Χορηγός της Κυπριακής  Ολυμπιακής Επιτροπής και της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα, στηρίζει πολυεπίπεδα κύπριους αθλητές, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες.

© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.