Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Συμμαχος στο αναπτυξιακο Προγραμμα της ΚοεαΣ | Χαραλαμπιδης Κριστης

23 Νοεμβρίου 2022

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, επισημοποίησαν την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022, την έναρξη της συνεργασίας τους για την αγωνιστική περίοδο 2022 - 2023, στον τομέα του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ, στην παρουσία του υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου, καθώς και δεκάδων παιδιών του Δημοτικού.

Η ΚΟΕΑΣ, εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες, μαθαίνει στα παιδιά την πιο άρτια διέξοδο, αυτήν του αθλητισμού, καθώς δικοί της γυμναστές πηγαίνουν στα Δημοτικά Σχολεία και αξιολογούν το ταλέντο και τις προδιαγραφές όλων των παιδιών στον κλασικό αθλητισμό, με ειδικά τεστ. Η επιτυχία του προγράμματος αυτού αποτυπώνεται στους πρωταθλητές που έχουν αναδειχθεί διά μέσου του, καταγράφοντας εξαιρετική διεθνή πορεία.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη και μακροβιότερη γαλακτοβιομηχανία στην Κύπρο, η Χαραλαμπίδης Κρίστης, προσφέρει πάντα το καλύτερό της και στα παιδιά, μέσω των κορυφαίας ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων, απαραίτητα για την ισορροπημένη διατροφή και ανάπτυξή τους. Η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και με συνέπεια τον κυπριακό αθλητισμό, προάγοντας το πνεύμα του Ολυμπιακού και του Παραολυμπιακού ιδεώδους και με γνώμονα τις αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού. Ειδικά στη νέα γενιά, στηρίζει πολυεπίπεδα Κύπριους αθλητές, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες.

Ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου συγχάρηκε την Χαραλαμπίδης Κρίστης και την ΚΟΕΑΣ για τη δημιουργική αυτή συνεργασία, τονίζοντας πως η προσπάθεια αυτή στηρίζει και το έργο του Υπουργείου Παιδείας, καθώς ο αθλητισμός και η άσκηση είναι μεγάλης σημασίας για την υγεία, τη μακροζωία και την ευημερία. «Για την Κύπρο, το ΕΣΥΑΑ αποτελεί μία αναγκαιότητα, που όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε, για να μπορέσει να καθιερωθεί, έτσι ώστε τα αθλούμενα παιδιά να αντιμετωπίζονται με όραμα και βάσει των ιδιαίτερων ικανοτήτων και ταλέντων τους», κατέληξε ο κ. Προδρόμου, εξαγγέλλοντας και την επιστροφή των επαρχιακών και παγκύπριων αγώνων στίβου στα Δημοτικά Σχολεία.

Συμπαραστάτης κάθε σωστής ενέργειας προς όφελος του αθλητισμού και ιδιαίτερα των νεαρών αθλητών και αθλητριών, είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ο οποίος από το 1998 έχει ενεργοποιήσει το Εθνικό Σχέδιο Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια σε όλες τις Ομοσπονδίες, για την ενσωμάτωση στον χώρο του αθλητισμού των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων. Στον δικό του χαιρετισμό, ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, Κωστάκης Κουκκουλής, αφού συγχάρηκε τη Χαραλαμπίδης Κρίστης και την ΚΟΕΑΣ για τη συνεργασία τους, ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα: «Ο αθλητισμός της Κύπρου γίνεται καλύτερος όταν οργανισμοί του δικού σας βεληνεκούς προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες, οι οποίες βοηθούν τον αθλητισμό να αναπτυχθεί από τη βάση».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Χρυσοστόμου, ο οποίος εξήρε τη συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης και της ΚΟΕΑΣ, καθώς από αυτό το πρόγραμμα έχουν αναδειχθεί αρκετοί πρωταθλητές και σημαντικοί αθλητές στην ιστορία.

Τη Χαραλαμπίδης Κρίστης εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάριος Κωνσταντίνου, ο οποίος, αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη στήριξη του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ, ανέφερε: «Ο αθλητισμός διαχρονικά αποδεικνύει ότι έχει τη δύναμη να αλλάζει τον κόσμο προς το καλύτερο. Πιστεύω ότι είναι ευθύνη του καθενός μας, είτε ως γονείς είτε ως εκπαιδευτικοί, κι ως ειδικοί, ως πολιτεία, ως κοινωνία, ως επιχειρίν, να συμμετέχουμε αποτελεσματικά στην επιλογή των νέων μας να ακολουθήσουν τον απαιτητικό, αλλά και ελπιδοφόρο δρόμο του αθλητισμού. Γι’ αυτό ακριβώς, είναι μεγάλη η χαρά μας, ως Χαραλαμπίδης Κρίστης, για τη στρατηγική συνεργασία μας με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου. Ο στίβος αποτελεί κορυφαίο άθλημα, είναι η μήτρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η βάση για όλα τα αθλήματα. Ο στίβος προσφέρει σωματική, ψυχική και πνευματική δύναμη. Ως Χαραλαμπίδης Κρίστης, στηρίζουμε σταθερά κι έμπρακτα τις αξίες του αθλητισμού, τα όνειρα των παιδιών μας, των νέων μας, των αθλητών μας, των πρωταθλητών μας, που αποτελούν υγιή πρότυπα και οδηγούν την Κύπρο μας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη γι’ αυτή τη συνεργασία είναι η ΚΟΕΑΣ, με τον πρόεδρό της Περικλή Μάρκαρη, να επισημαίνει την τεράστια αξία που έχει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα και πόσο σπουδαία λειτούργησε για την ανάδειξη των ταλέντων, κάποιοι από τους οποίους έγιναν μετέπειτα πρωταθλητές, κατακτώντας τεράστιες επιτυχίες στον διεθνή στίβο. Ο κ. Μάρκαρης, αφού ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Υπουργείο Παιδείας και τον ΚΟΑ, για την υποστήριξη στην προσπάθεια που γίνεται για αναβάθμιση του προγράμματος.

Απευθυνόμενος στην εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, με την οποία αρχίζει μία νέα εποικοδομητική συνεργασία, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφέροντας: «Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, και καλούμε το φίλαθλο κοινό να στηρίξει τους χορηγούς μας και να αγκαλιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΚΟΕΑΣ, προτρέποντας τα παιδιά να ασχοληθούν με τον κλασικό αθλητισμό, στον οποίο έχουμε τεράστια παράδοση και περήφανη κληρονομιά».

* Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι δύο κορυφαίοι σφυροβόλοι στον κόσμο, στην ηλιακή κατηγορία κάτω των 18 ετών, ο Ιωσήφ Κεσίδης και η Βαλεντίνα Σάββα, οι οποίοι ανέφεραν πόσο σημαντικό ήταν για τους ίδιους το πρόγραμμα του ΕΣΥΑΑ. Στο 2022, ο Κεσίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών στα Ιεροσόλυμα και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, στο Κάλι της Κολομβίας. Η Βαλεντίνα Σάββα κέρδισε επίσης το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, ενώ ήταν 4η στο Παγκόσμιο Κ20. Και τα δύο παιδιά κατέκτησαν, ακόμα, την 1η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Νορμανδίας. Παρόντες, ήταν επίσης και άλλοι νεαροί πρωταθλητές, καθώς και αθλητές με διεθνείς επιτυχίες, που βγήκαν μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ.

« Πίσω

© 2023 Charalambides Christis. All rights reserved.