Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Παγκυπριος Διαγωνισμος Ζωγραφικης για τα Δημοτικα Σχολεια

11 Ιουνίου 2021

Στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εκστρατείας Ενημέρωσης και Δράσης «Συμμετοχή και Περηφάνια για το Παραολυμπιακό Πνεύμα», από την Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με το πρόγραμμα έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης της Χαραλαμπίδης Κρίστης  «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, η Τελετή Βράβευσης των έργων που ξεχώρισαν. Οι μικροί ζωγράφοι με τους δασκάλους τους, παρέλαβαν τα βραβεία και είδαν τα έργα τους να φιλοξενούνται  στις συλλεκτικές συσκευασίες φρέσκο γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης. 

Η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, θέλοντας να ευχαριστήσει τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, δημιούργησε μια σειρά συλλεκτικών συσκευασιών, όπου η κάθε συσκευασία Χαραλαμπίδης Κρίστης φρέσκο γάλα είναι γεμάτη από το φως και την έμπνευση των παιδιών που συμμετείχαν στον Παγκύπριο διαγωνισμό. Έτσι μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού από όλη την Κύπρο, που εμπνεύστηκαν από το Παραολυμπιακό πνεύμα και τίμησαν τους νικητές της ζωής, τους Παραολυμπιονίκες μας, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα συμμετοχής και περηφάνιας. «Όλοι έχουν δικαίωμα στον Αθλητισμό!».

Ο διαγωνισμός, έτρεξε κατά τη σχολική περίοδο 2019-2020, ανάμεσα στις μαθήτριες και τους μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης, με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. 

Στόχος του διαγωνισμού, ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. 

22 σχολεία από όλη την Κύπρο συμμετείχαν με αξιόλογες δημιουργίες, γεμάτες έμπνευση και ευαισθησία γύρω από τις δυσκολίες που οι αθλητές καλούνται να ξεπεράσουν, καθώς και τα ίσα δικαιώματα κι ευκαιρίες που πρέπει να έχουν όλοι στον αθλητισμό. Δικαίωμα, στον αθλητισμό έχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι η προσπάθεια κάθε ανθρώπου να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του στον αθλητισμό. Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα κινήθηκαν οι μαθήτριες και οι μαθητές που διαγωνίστηκαν και από τα έργα τους αναδείχτηκε ακόμα μία φορά, πως τα παιδιά, τα παιδιά μας, είναι πολλές φορές καλύτερα από εμάς. 

Ο διαγωνισμός απέδειξε ότι η δημιουργική έκφραση των παιδιών για τη διάδοση του Παραολυμπιακού πνεύματος, αντλείται από ενσυναίσθηση και συνειδητοποίηση της ουσιαστικής δύναμης των αθλητών που συμμετέχουν υπερήφανα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.   

Η ενσυναίσθηση, είναι η μεγάλη αξία που δίνει δύναμη στους ανθρώπους, για να υπερνικούν κάθε εμπόδιο και να δίνουν κάθε στιγμή το μέγιστο των δυνατοτήτων τους: Το καλύτερο τους! 

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΕΠΕ κος Α. Καμαρλίγγος ευχαρίστησε τον στρατηγικό συνεργάτη της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Χαραλαμπίδης Κρίστης και ιδιαιτέρως τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κ Αλέξη Χαραλαμπίδη και δήλωσε ότι η ΚΕΠΕ είναι έτοιμη για συνέχιση της συνεργασίας με την Χαραλαμπίδη Κρίστης με ακόμη περισσότερες δράσεις στα πλαίσια του στρατηγικού μας σχεδιασμού ως προ την προβολή και προώθηση του Παραολυμπιακού κινήματος στην Κύπρο.

Ο κος Αλέξης Χαραλαμπίδης, Πρόεδρος της Χαραλαμπίδης Κρίστης τόνισε: “Παρατηρώντας τα έργα των παιδιών ανακαλύπτουμε, ότι οι αποκλεισμοί και περιορισμοί στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν, δεν πρέπει να υπάρχουν. Το μήνυμά των μαθητών μας, είναι σαφές, ισχυρό και πανανθρώπινο. «Όλοι έχουν δικαίωμα στον Αθλητισμό!», κι έτσι «Είμαστε νικητές». 

Στη δική του ομιλία, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κος Προδρόμου δήλωσε ότι είναι μια στιγμή χαράς όταν έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη δημιουργικότητα, την ευαισθησία, την ενσυναίσθηση, την οποία δείχνουν τα παιδιά μέσα από όμορφες εικαστικές δημιουργίες, οι οποίες είναι και κατάθεση αρχών και συνείδηση ότι στον αθλητισμό και στον Ολυμπισμό είμαστε όλοι μαζί.

Στόχος της Χαραλαμπίδης Κρίστης, είναι μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δράσεων, τα βραβευμένα έργα των μαθητών, να επικοινωνήσουν όσο πιο ισχυρά κι επιδραστικά γίνεται, το μήνυμα του Παραολυμπιακού πνεύματος. Έτσι εκτός από τις συλλεκτικές συσκευασίες Χαραλαμπίδης Κρίστης φρέσκο γάλα τα έργα θα κοσμούν μεγάλες τοιχογραφίες σε κεντρικά περίπτερα* σε όλη την Κύπρο, και σε ειδικό site στο διαδίκτυο, όπου εκτός των βραβευμένων έργων, θα περιλαμβάνεται το σύνολο των έργων. Τέλος, μέσω ευδιάκριτων γραμμωτών κωδικών (QR Code) σε όλα αυτά τα υλικά, οι καταναλωτές θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα έργα και να αντλήσουν όλες τις σχετικές πληροφορίες. 

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού βραβεύτηκαν 5 έργα, 3 στην κατηγορία 6-9 ετών & 2 στην κατηγορία 10-12. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι:

-Άννα Βασιλείου, Β’ τάξη, Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου, Αγίου Φανουρίου
-Αικατερίνα Σαρκισιάν,  Γ’ τάξη, Δημοτικό Σχολείο Τάλας
-Άγγελος Αβρααμίδης, Β’ τάξη, Δημοτικό Σχολείο Ψημολόφου
-Άννα Κιουρτζίδου, Δ’ τάξη, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου (ΔΡΑΣΕ)
-Νικόλας Μιχαηλίδης, Στ’ τάξη, Δημοτικό Σχολείο Λατσιών

Eπίσης, λόγω της εξαιρετικής καλλιτεχνικής έκφρασης δόθηκαν 4 έπαινοι στους: 

-΄Εμμα Σάββα, ΣΤ’, Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου , Αγίου Φανουρίου
-Στυλιάνα Σχίζα, ΣΤ’  Δημοτικό Σχολείο Ψημολόφου
-Leyli Kerbabaeva, ΣΤ’ τάξη, American Academy, Λεμεσός
-Αγάθη Σάββα, ΣΤ’ τάξη, Δημοτικό Σχολείο Ψημολόφου

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης θα διαθέσει στο κάθε Σχολείο που κέρδισε, χρηματικό βραβείο προς όφελος όλων των παιδιών, ενώ τα 5 έργα που βραβεύθηκαν θα αξιοποιηθούν στην εικονογράφηση των συσκευασιών φρέσκου γάλακτος 1 λίτρου, της Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Στη σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής, συμμετείχαν ο κ Ευθύμιος Πολυδώρου εκ μέρους της ΚΕΠΕ, η κυρία Έλενα Πασιαρδή και η κυρία Νικολέττα Αυγουστή εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και από πλευράς Χαραλαμπίδης Κρίστης, στην Επιτροπή μετείχαν οι κυρίες Λία Φλουρέντζου και η εικαστικός Μελίνα Σκλάβου. 

*Τα περίπτερα που θα τα κοσμούν οι τοιχογραφίες με τα έργα των μαθητών είναι:
Περίπτερο Μάρω και Δρακουμέλ στη Λευκωσία, Περίπτερο Sarvesh και Περίπτερο L&A Roundabout στη Λεμεσό και Περίπτερα Point (Δρομολαξιά, Φανερωμένη & Μακαρίου) στη Λάρνακα.

« Πίσω

© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.