Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

ανανεωσαν τη συνεργασια τους Χαραλαμπιδης Κριστης και ΚοεαΣ

11 Δεκεμβρίου 2023

Η γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης Κρίστης και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, τη συνέχιση της συνεργασίας τους για την αγωνιστική περίοδο 2023 - 2024, στον τομέα του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, πέραν των ενδιαφερόμενων μερών, ήταν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης, καθώς και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Βαλεντίνα Σάββα, η οποία αναδείχθηκε από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΚΟΕΑΣ.

Την έναρξη στη συνέντευξη Τύπου έκανε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Στάθης Βάσιλας, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό της Υπουργού Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου, η οποία επαίνεσε αρχικά τη συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης και της ΚΟΕΑΣ για το πρόγραμμα άθλησης το οποίο αρχίζει από τα δημοτικά σχολεία και στο οποίο στηρίζεται η μετέπειτα ανέλιξη αρκετών παιδιών σε πρωταθλητές στίβου. «Ως Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας επενδύουμε στην ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό ως σημαντική παράμετρο που ενδυναμώνει τη σωματική, κοινωνική και ψυχική τους ευεξία. Καλλιεργώντας και αναπτύσσοντας αποδεκτές κοινωνικές δεξιότητες, όπως της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας, της αγωνιστικότητας, του σεβασμού σε κανόνες και του σεβασμού των άλλων, ενισχύει τους νεαρούς αθλητές να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους και να εφοδιαστούν με δεξιότητες ζωής. Επιπρόσθετα, η ενδυνάμωση εαυτού, ο αυτοέλεγχος και η αυτοπειθαρχία, η ατομική επιτυχία και όχι η σύγκριση με τους άλλους, η ανάπτυξη και η διατήρηση υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, συμπληρώνουν τα επιδιωκόμενα μέσω του αθλητισμού», ήταν κάποιες από τις τοποθετήσεις της κας Υπουργού, προσθέτοντας:

«Ισχυρός συνοδοιπόρος της ΚΟΕΑΣ για επίτευξη των στόχων και σκοπών της, είναι η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, η οποία, πιστή στην κοινωνική ευθύνη που διέπει τη λειτουργία της, ανανεώνει τη συνεργασία στήριξής για την περίοδο 2023 - 2024. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της επένδυσης στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, η εταιρεία επικεντρώνεται στην υποστήριξη του αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας, αποτελώντας τον διαχρονικό χορηγό των νεαρών αθλητών και αθλητριών. Θέλω να επαινέσω θερμά την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου και την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης για τη μεταξύ τους συνεργασία, η οποία είναι επωφελής για τον αθλητισμό του τόπου μας. Να είστε βέβαιοι ότι, οι πολιτειακές και αθλητικές Αρχές θα βρίσκονται στο πλευρό σας, να ενισχύουν με κάθε δυνατό τρόπο την αποστολή και το υψηλό έργο που επιτελείτε».

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ, από το οποίο αναδείχθηκαν σπουδαίοι πρωταθλητές μας με διεθνείς επιτυχίες, προσθέτοντας. «Το Εθνικό Σχέδιο Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού συμβάλει ουσιαστικά στην καλλιέργεια του στίβου, υποστηρίζοντας τα φυτώρια και τις ακαδημίες των Γυμναστικών μας Συλλόγων, στις οποίες χιλιάδες παιδιά ετησίως αποκτούν τις πρώτες τους αθλητικές εμπειρίες. Πέραν της διενέργειας εξειδικευμένων τεστ στα δημοτικά σχολεία από προσοντούχους προπονητές στίβου, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την απογευματινή ενασχόληση των παιδιών με τον κλασσικό αθλητισμό και τη διεξαγωγή πέντε διοργανώσεων σε επαρχιακό επίπεδο. Το πρόγραμμα κορυφώνεται με τους Παγκύπριους Αγώνες ΕΣΥΑΑ, οι οποίοι διεξάγονται από την Ομοσπονδία μας κάθε Μάϊο».

Απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο κ. Μάρκαρης είπε: «Αναμένουμε ότι το Υπουργείο θα ικανοποιήσει επιτέλους το δίκαιο και πάγιο αίτημα της ΚΟΕΑΣ, και της κοινωνίας ευρύτερα, για επαναφορά των αγώνων στίβου στη Δημοτική Εκπαίδευση. Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτό το μέτρο στήριξης του αναπτυξιακού αθλητισμού, θα ενθαρρυνθεί η έγκαιρη ενασχόληση των παιδιών με τον κλασικό αθλητισμό και θα αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι σύγχρονες προκλήσεις και κίνδυνοι εξαρτήσεων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, όπως τα φαινόμενα της παιδικής παχυσαρκίας, του εθισμού στο διαδίκτυο και της παιδικής παραβατικότητας».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, λέγοντας: «Η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα στον κυπριακό αθλητισμό. Η στήριξη της στον στίβο και στις αξίες που ο αθλητισμός πρεσβεύει, παραμένει σταθερή και διαχρονική. Η σημερινή συνέντευξη Τύπου σηματοδοτεί τη συνέχιση και ενδυνάμωση της χορηγικής συνεργασίας, μεταξύ της ΚΟΕΑΣ και της εταιρείας Χαραλαμπίδης Κρίστης, η οποία αφορά στα αναπτυξιακά προγράμματα της Ομοσπονδίας για την περίοδο 2023-2024. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης και καλούμε το φίλαθλο κοινό να στηρίξει τον χορηγό μας και να αγκαλιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΚΟΕΑΣ, προτρέποντας τα παιδιά να ασχοληθούν με τον κλασικό αθλητισμό». 

Τη Χαραλαμπίδης Κρίστης εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάριος Κωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε τα ακόλουθα: «Ένα χρόνο μετά το ξεκίνημα της στρατηγικής μας συνεργασίας, μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου και της Χαραλαμπίδης Κρίστης, είναι με περηφάνεια που βρίσκομαι εδώ, για να χαιρετήσω τη φετινή διάσκεψη τύπου και να επιβεβαιώσω τη συνέχιση αυτής. Να επιβεβαιώσω πως με ευθύνη, συνεχίζουμε να έχουμε στον πυρήνα των δραστηριοτήτων και της σκέψης μας στα παιδιά και την ευημερία τους σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που ο Στίβος, της ευγενούς άμιλλας, ο Στίβος του Κλασικού Αθλητισμού, προσφέρει από την ίδια του τη φύση.

»Πολλές οι διδαχές της αρχαίας Ελλάδας. Κρατάμε εδώ, σήμερα, δύο μεγάλες αξίες: Ευ αγωνίζεσθαι και Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Όλοι ξέρουμε το νόημα τους και όλοι αντιλαμβανόμαστε τη διαχρονική τους σημασία για τα παιδιά μας. Γιατί, ξεκινώντας από τον στίβο του κλασικού αθλητισμού μεταφέρουμε αυτές τις πολύτιμες αλήθειες και στην ενήλικη, επαγγελματική ζωή. Για ένα καλύτερο αύριο. Συνεχίζουμε λοιπόν! Εύχομαι σε όλες και όλους να δώσουν το... καλύτερό τους».

Ένα τρανό παράδειγμα, της σωστής λειτουργίας του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ είναι η Βαλεντίνα Σάββα. Στα 18 της μόλις χρόνια η Σάββα είναι ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 18 ετών και πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 20 ετών, στη σφυροβολία, ούσα η κορυφαία στον κόσμο στην ηλικία της τα τελευταία χρόνια!!! Απευθυνόμενη προς τα παιδιά των δημοτικών σχολείων που βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδρίων του ΓΣΠ, η αθλήτρια του Γιώργου Αρέστη είπε: «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι να συνεχίσετε να προπονείστε, να αγαπάτε αυτό που κάνετε και να ακούτε πάντα τους προπονητές σας. Με τη στήριξη των χορηγών, όπως η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, να ξέρετε ότι κι εμείς μπορούμε να φτάσουμε ψηλά και να πετύχουμε μεγάλα πράγματα, γιατί δεν μας λείπει τίποτα από τις μεγάλες χώρες».

* Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε το μέλος του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρείας Χαραλαμπίδης Κρίστης, Ιωάννα Λεωνίδου.

* Με το τέλος της συνέντευξης Τύπου, τα παιδιά των δημοτικών σχολείων μπήκαν στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ και, με την καθοδήγηση προπονητών του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ, παρουσίασαν ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο χάρηκαν πολύ οι γονείς τους που βρέθηκαν στις εξέδρες.

« Πίσω

© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.