Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
9 Ιουλίου 2025
Συμφωνία Καλοκαιρινής Δροσιάς με Χαραλαμπίδης Κρίστης Φέτα
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
0
Λεπτά
Μερίδες
5
Συστατικά
- 500 γρ. Καρπούζι (κομμένο σε κύβους)
- 300 γρ. φρέσκα Μούρα εποχής
- 2 κουταλιές Κράνμπερι (αποξηραμένα)
- 100 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φέτα (θρυμματισμένη)
- ½ δέσμη φύλλα φρέσκου Δυόσμου (ψιλοκομμένα)
- Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι και από 1 Λεμόνι
- 100 ml χυμό Ρόδι
- ½ φλιτζάνι καβουρδισμένα Φιστίκια Αιγίνης (χοντροκομμένα)
Οδηγίες
Σε μία ευρύχωρη σαλατιέρα, τοποθετείτε το καρπούζι και τα φρέσκα φρούτα. Τα αναμειγνύετε απαλά για να διατηρηθεί η υφή τους.
Προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα και τα φύλλα δυόσμου, φροντίζοντας να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
Ραντίζετε με τον χυμό ρόδι και πασπαλίζετε με το ξύσμα για ένα αρωματικό αποτέλεσμα.
Προσθέτετε τη φέτα και τα καβουρδισμένα φιστίκια, ανακατεύοντας πολύ απαλά ώστε να μη διαλυθούν.
Τέλος, σερβίρετε αμέσως ή διατηρείτε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά πριν το σερβίρισμα για επιπλέον δροσιά.
Tip: Συνοδεύετε τη σαλάτα με δροσερό λευκό κρασί ή ένα αφρώδες ροζέ. Ταιριάζει ιδανικά σε καλοκαιρινά τραπέζια και πικνίκ.