Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κινεζικο ρυζι με αυγο και Χαλλουμι

Frixos Personal Chefing
11 Σεπτεμβρίου 2025

Κινέζικο ρύζι με αυγό και Πισσουρκώτικο Αιγινό (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

•    300g Μαγειρεμένο Ρύζι
•    1 Πισσουρκώτικο Αιγινό (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης, κομμένο σε μικρά κυβάκια
•    3-4 Αυγά, χτυπημένα
•    100g Μπέικον, μη καπνιστό, φέτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
•    2 Κρεμμυδάκια, πράσινο και λευκό μέρος ψιλοκομμένα και διατηρημένα χωριστά
•    3 κ.σ. Σόγια
•    2 κ.σ. Mirin
•    1 κ.γ. Σησαμέλαιο
•    3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
•    1 Μεγάλο Καρότο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
•    1 Σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένη
•    1 Φλιτζάνι Μπιζέλια, κατεψυγμένα
•    2 κ.σ. Κρίταμο Αλάρμης, συν επιπλέον για γαρνιτούρα
•    ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
•    ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι, κατά προτίμηση Σιτσουάν
 

Οδηγίες

  1. Βάζουμε ένα τηγάνι wok σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι. Ένα λεπτό μετά, προσθέτουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε για 4’, ανακατεύοντας. Αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, με το λάδι από το μπέικον, προσθέτουμε τα κυβάκια χαλλούμι και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συχνά. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, τα βγάζουμε στο μπολ με το μπέικον.
  3. Πάλι στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε τα υπόλοιπα 2 κ.σ. λάδι και όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το καρότο και το λευκό μέρος των κρεμμυδιών. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3’. Προσθέτουμε τα μπιζέλια και τσιγαρίζουμε για 2’ ακόμα, μετά βάζουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 1’ ακόμα.
  4. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σπάζοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το αλάτι και πιπέρι και μόλις τα αυγά είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε το ρύζι, το χαλλούμι, το μπέικον και τα φύλλα κρίταμου, ανακατεύοντας καλά.
  5. Προσθέτουμε τη σόγια, το mirin και το σησαμέλαιο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3’.
  6. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών και επιπλέον φύλλα κρίταμου.
© 2025 Charalambides Christis. All rights reserved.