Κριθαράκι με Ντοματίνια και Τραγανό Πισσουρκώτικο Πρόβειο (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης
Συστατικά
• 350g Κριθαράκι (Orzo)
• 200g Πισσουρκώτικο Πρόβειο (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης
• 1 Φλιτζάνι Ντοματίνια
• 1 Σκελίδα Σκόρδο
• 1 κ.γ. Νιφάδες Τσίλι
• ½ Φλιτζάνι Φρέσκο Βασιλικό, φύλλα μόνο, χοντροκομμένα
• 3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
• 3 Λίτρα Νερό
• 1 κ.γ. Αλάτι
• ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
1. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια/δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
2. Τρίβουμε το χαλλούμι και το ρίχνουμε στο τηγάνι (χωρίς λάδι). Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να απελευθερώσει τα υγρά του και να γίνει τραγανό με χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε το νερό σε δυνατή φωτιά με αρκετό αλάτι. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε περιστασιακά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία μείον 2’. Κρατάμε 1 φλιτζάνι νερό.
4. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Αφήνουμε το λάδι να αρωματιστεί και προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις νιφάδες τσίλι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5’ μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Στο τέλος, προσθέτουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
5. Αφαιρούμε το σκόρδο, σουρώνουμε το κριθαράκι και το επιστρέφουμε στο τηγάνι με τα ντοματίνια. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι από το νερό που κρατήσαμε και μαγειρεύουμε για 1’ ακόμα, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το μισό από το χαλλούμι και αναμειγνύουμε.
6. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τραγανό χαλλούμι και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.