Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Πατατες Ροστι με Χαλλουμι

Frixos Personal Chefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
11 Σεπτεμβρίου 2025

Πατάτες Ρόστι με Πισσουρκώτικο Aιγοπρόβειο (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
28
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

•    5 Μέτριες Πατάτες, πλυμένες και ξεφλουδισμένες
•    200g Πισσουρκώτικο Aιγοπρόβειο (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης
•    3 Σκελίδες Σκόρδο, ελαφρά σπασμένες
•    1 κ.γ. Γλυκές Νιφάδες Τσίλι (μπούκοβο)
•    1 κ.σ. Ξηρό Δυόσμο
•    4 κ.σ. Βούτυρο Κλαριφιέ, διαυγές
•    1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
•    ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
 

Οδηγίες

1.    Τρίψτε το χαλλούμι στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη και αφήστε το σε ένα μεγάλο μπολ.
2.    Στεγνώστε τις πλυμένες πατάτες και στη συνέχεια τρίψτε τις πάλι στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη. Πιέστε στις παλάμες σας για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
3.    Προσθέστε τις τριμμένες πατάτες στο μπολ με το χαλλούμι, μαζί με τις νιφάδες τσίλι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και αναμείξετε καλά.
4.    Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια/χαμηλή φωτιά. Ρίξτε το μισό βούτυρο μαζί με το σκόρδο και αφήστε το βούτυρο να αρωματιστεί από το σκόρδο για μόνο 1’. Αφαιρέστε το σκόρδο και προσθέστε το μείγμα πατάτας/χαλλούμι, πιέζοντάς το ελαφρά προς τα κάτω.
5.    Μετά από περίπου 11-12’, και μόλις η βάση του rosti έχει ενωθεί και είναι ωραία χρυσο-καφέ, τοποθετήστε ένα μεγάλο καπάκι η ένα μεγάλο πιάτο από πάνω και αναποδογυρίστε το rosti. Στη συνέχεια, ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο γυρίστε πάλι το rosti στο τηγάνι και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 11-12’ και σερβίρετε.
 

© 2025 Charalambides Christis. All rights reserved.