Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Πομηλοροτηανια με φλογερα φετας

Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
2 Μαΐου 2025

Πομηλοροτηανιά με φλογέρα φέτας Χαραλαμπίδης Κρίστης και φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
1

Συστατικά

1 φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη

100 γρ φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης + 50 για τη γαρνιτούρα

3 αυγά

1/2 φλ σάλτσα ντομάτας

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

10 φύλλα φρέσκο δυόσμο

1/2 κόκκινο κρεμμύδι

3 κ.σ ελαιόλαδο + 2 κ.σ για την φλογέρα

Οδηγίες

Απλώνουμε με πινέλο το ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Σπάμε την φέτα στην αρχή του φύλλου αφήνοντας λίγη απόσταση στις άκρες. Διπλώνουμε τις δύο άκρες προς τα μέσα και ξεκινάμε το τύλιγμα σφραγίζοντας την φέτα μέσα στο φύλλο. Σχηματίζουμε μια φλογέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η φλογέρα μας.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον δυόσμο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Πιέζουμε τα ντοματίνια να απελευθερώσουν όλο τους τον χυμό.

Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και χτυπάμε τα αυγά.

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και με σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν.

Σερβίρουμε στο πιάτο, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και σερβίρουμε με την τραγανή φλογέρα.

© 2025 Charalambides Christis. All rights reserved.