Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Σπανακοπιτα με φετα

Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
4 Αυγούστου 2025

Πανεύκολη σπανακόπιτα με φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

150 γρ φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης

2 1/2 φλ σπανάκι Μπαρμπα Στάθης

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 rice rolls (φύλλα ρυζιού)

2 αυγά

Αλάτι

2 κ.σ τυρί κρέμα

Για τη γαρνιτούρα:

2 κ.σ μέλι

1 κ.γ μαύρο σουσάμι

Οδηγίες

1. Σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

3. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να απελευθερωθούν και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

4. Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

5. Προσθέτουμε την φέτα, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

6. Σπάζουμε και χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο πιάτο.

7. Βουτάμε τα φύλλα ρυζιού μέσα στο αυγό και απλώνουμε σε καθαρό πάγκο να εφάπτονται κάπου στη μέση μεταξύ τους.

8. Προσθέτουμε το μίγμα της φέτας στην μέση των φύλλων και τυλίγουμε σαν κύλινδρο και μετά σαν στριφτάρι.

9. Μεταφέρουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου.

10. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μέλι και μαύρο σουσάμι.

© 2025 Charalambides Christis. All rights reserved.