FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
12 Φεβρουαρίου 2024
Αγρέλια με Αυγά και Χαλλούμι
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά
- 2 Δέσμες Αγρέλια, άγρια σπαράγγια, πλυμένα, σπασμένα σε κομμάτια 4-5 εκ.
- 1 Πισσουρκώτικο Aιγοπρόβειο Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης, τριμμένο
- 8 Αυγά, κρόκος και ασπράδι
- 3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. Ξηρός Κόλιανδρος, αλεσμένος
- ½ κ.γ. Γλυκές Πιπερίτσες Τσίλι, αλεσμένες
- 2 κ.σ. Χυμός Λεμονιού
- 1 κ.γ. Ψιλό Θαλασσινό Αλάτι
- ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
- Ξεκινάμε σπάζοντας/snapping τις άκρες των αγρελιών σε μήκος 4-5 εκ, μέχρι να μην μπορούν να σπάσουν άλλο (περίπου τα 2/3 από κάθε αγρέλι).
- Προσθέτουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Μόλις κάψει, προσθέτουμε τα αγρέλια και ανακατεύουμε συχνά για περίπου 5'. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για ακόμα ένα λεπτό.
- Πασπαλίζουμε με το κόλιανδρο και το τσίλι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και το περισσότερο από το τριμμένο χαλλούμι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2' μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο χαλλούμι.