Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Μελιτζανες Πιλαφι με Χαλλουμι και Γιαουρτι

FrixosPersonalChefing
15 Οκτωβρίου 2021

Μελιτζάνες Πιλάφι με Πισσουρκώτικο Χαλλούμι & Γιαούρτι Αιγινό Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
90
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 200γρ. Πισσουρκώτικο Aιγινό Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 100γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης  Βιολογικό Αιγινό Γιαούρτι
  • 3 Μελιτζάνες
  • 1 Κρεμμύδι, Κομμένο σε τέταρτα και σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 1 κ.σ. Ζαάταρ, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
  • Πρέζα Σαφράν
  • 10 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 650ml Ζωμός Κοτόπουλου, ζεστός, αναμεμειγμένος με την πρέζα σαφράν
  • 250γρ. Άγριο Ρύζι
Για το μείγμα μπαχαρικών, περίπου 4 κ.σ.
  • 1 κ.γ. Κουρκούμη
  • 2 κ.σ. Κύμινο, τριμμένο
  • 1½ κ.γ. Ξηρό Τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κ.σ. Καπνιστή Πάπρικα
  • 2 κ.σ. Ξηρό Κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. Μπαχάρι, τριμμένο
  • 1½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα και με και τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, 1½ cm, και το βάζουμε σε μία πιατέλα φούρνου με 4 κ.σ. λάδι και με 2 κ.σ. από το μείγμα μπαχαρικών. Βάζουμε στο φούρνο και μαγειρεύουμε για περίπου 35' μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν, ενώ ανακατεύουμε μία ή δύο φορές. Αφαιρούμε από το φούρνο και κρατάμε στην άκρη.
  3. Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 4 κ.σ. λάδι. Αφήνουμε να ζεσταθεί για ένα λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα τηγανίζουμε για περίπου 12' μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.
  4. Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο μαζί με 1 κ.σ. από το μείγμα μπαχαρικών. Μαγειρεύουμε για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε το ρύζι για να επικαλυφθεί καλά με το λάδι, ρίχνουμε το ζωμό, ανακατεύουμε καλά, αφαιρούμε το σκόρδο, σιγοβράζουμε με το καπάκι για περίπου 20' ή σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τοποθετούμε μια πετσέτα κουζίνας ανάμεσα στην κατσαρόλα και το καπάκι για να απορροφήσει την επιπλέον υγρασία για περίπου 7'.
  5. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το χαλλούμι στη μέση και στη συνέχεια κάθε κομμάτι σε 4 τρίγωνα. Το προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.σ. λάδι, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. από το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το χαλλούμι σε δίσκο φούρνου με σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου φούρνο για 3-4' την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα  χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το ζαάταρ και κρατάμε στην άκρη
  6. Πίσω στο ρύζι, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε σε αυτό τις μαγειρεμένες μελιτζάνες μαζί με τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο προσθέτοντας στην κορυφή τα τρίγωνα χαλλουμιού, μαζί με το γιαούρτι και πασπαλίζουμε λίγο ακόμη από το ζαάταρ πάνω από το γιαούρτι.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.