Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κεικ με ανθονερο, χαλεπιανα και σιμιγδαλι | Χαραλαμπιδης Κριστης

Αθηνά Λοϊζίδου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
6 Οκτωβρίου 2023

Κέικ με ανθόνερο, χαλεπιανά, σιμιγδάλι και Πισσουρκώτικο Πρόβειο Γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
8

Συστατικά

165 g. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου,
260 g. ζάχαρη
4 αβγά
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 g. αλεύρι

100 g. αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης

100 g. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κουταλάκια baking powder
200 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης, το Πισσουρκώτικο, Πρόβειο Γιαούρτι

1 κουτ. γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα φλούδας πορτοκάλι

Για το σιρόπι
250 g. ζάχαρη
200 ml νερό

Ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
40 g. ανθόνερο

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για 1-2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, το σιμιγδάλι, το baking powder, το γιαούρτι, το κάρδαμο, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα μας.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει και να ψηλώσει.
  4. Το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 λεπτά.
  5. Έπειτα, όσο το κέικ είναι ακόμα ζεστό, το χαράζουμε σε μερίδες.
  6. Παράλληλα –λίγο πριν τελειώσει το κέικ στον φούρνο– φτιάχνουμε το σιρόπι.
  7. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα φλούδας πορτοκάλι και το ανθόνερο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε το νερό να κοχλάσει έντονα για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό κέικ και αφήνουμε το κέικ να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
  9. Όταν το κέικ κρυώσει καλά, βγάζουμε ένα-ένα τα κομμάτια από το ταψί και τα σερβίρουμε.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.