Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κεικ Σοκολατας με Στραγγατο | Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
12 Δεκεμβρίου 2022

Λαχταριστό κεικ σοκολάτας με Στραγγάτο γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
45
Λεπτά
Μερίδες
7

Συστατικά

  • 260g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80g. Κακάο
  • 300g. Ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια Μπέικιν Πάουντερ
  • ½ κουταλάκι  μαγειρική Σόδα
  • 280 g. Στραγγάτο Γιαούρτι (2% λιπαρά)  Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 180 ml Ηλιέλαιο
  • 120 ml χυμό Πορτοκάλι
  • 2  Αυγά

Για το γλάσο

  • 280g. Σοκολάτα κουβερτούρα
  • 190g. Βούτυρο ανάλατο
  • 220g. Στραγγάτο Γιαούρτι (2% λιπαρά),  Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 4 κουταλιές Κακάο
  • 1 κουταλάκι υγρή Βανίλια
  • 200g. Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Για το κέικ

  1. Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε πιο δυνατή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  2. Παίρνετε μια αντικολλητική, στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο και την αλείφετε με λίγο βούτυρο.
  3. Μετά ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 40-45 λεπτά.
  4. Όταν θα είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρετε προσεκτικά.

 Για το γλάσο

  1. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί , ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Αφήνετε τη σοκολάτα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  3. Μετά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικα, χτυπώντας καλά με ένα σύρμα.
  4. Τέλος με μια σπάτουλα αλείφετε την επιφάνεια με το γλάσο και το σερβίρετε.

Tip :  Καλύτερα να μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο για 40 λεπτά πριν το σερβίρετε.

© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.