Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
12 Δεκεμβρίου 2022
Λαχταριστό κεικ σοκολάτας με Στραγγάτο γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης!
Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
45
Λεπτά
Μερίδες
7
Συστατικά
- 260g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80g. Κακάο
- 300g. Ζάχαρη
- 2 κουταλάκια Μπέικιν Πάουντερ
- ½ κουταλάκι μαγειρική Σόδα
- 280 g. Στραγγάτο Γιαούρτι (2% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 180 ml Ηλιέλαιο
- 120 ml χυμό Πορτοκάλι
- 2 Αυγά
Για το γλάσο
- 280g. Σοκολάτα κουβερτούρα
- 190g. Βούτυρο ανάλατο
- 220g. Στραγγάτο Γιαούρτι (2% λιπαρά), Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 4 κουταλιές Κακάο
- 1 κουταλάκι υγρή Βανίλια
- 200g. Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Για το κέικ
- Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε πιο δυνατή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Παίρνετε μια αντικολλητική, στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο και την αλείφετε με λίγο βούτυρο.
- Μετά ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 40-45 λεπτά.
- Όταν θα είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρετε προσεκτικά.
Για το γλάσο
- Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί , ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφήνετε τη σοκολάτα να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Μετά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικα, χτυπώντας καλά με ένα σύρμα.
- Τέλος με μια σπάτουλα αλείφετε την επιφάνεια με το γλάσο και το σερβίρετε.
Tip : Καλύτερα να μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο για 40 λεπτά πριν το σερβίρετε.