FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
5 Ιουλίου 2023
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
60
Λεπτά
Μερίδες
6
Συστατικά
- 1 κιλό Φρέσκος Σολομός
- 75g Στραγγάτο Γιαούρτι Light, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 3 Φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ¼ Φλιτζάνι Φρέσκος Κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. Φρέσκο Τζίντζερ, τριμμένο
- 2 κ.σ. Χυμός Λάϊμ
- 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
- 4 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- 6 Ψωμάκια Σίκαλης, ή οποιοδήποτε άλλο είδος
- 1 Φλιτζάνι Ρόκα
Για τη Σάλτσα Γιαουρτιού-Τζίντζερ:
- 150g Στραγγάτο Γιαούρτι Light, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 1 κ.σ. Φρέσκο Τζίντζερ, τριμμένο
- 30ml Σόγια Σως
- 1 κ.γ. Σησαμέλαιο
- 3-4 Κλωναράκια Φρέσκο Θυμάρι, μόνο τα φύλλα
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά. Κρατάμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε τον σολομό και προσθέτουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι (θα βοηθήσει να δέσουν τα μπιφτέκια), τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και το τζίντζερ μαζί με το χυμό λάϊμ και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και διαμορφώνουμε σε 6 μπιφτέκια (όπως μπάλες του τένις). Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30' έως μερικές ώρες.
- Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε, παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ένα λεπτό αργότερα προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Τοποθετούμε 3 μπιφτέκια στο τηγάνι, τα πιέζουμε απαλά με μια σπάτουλα και μαγειρεύουμε για περίπου 4' και μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και μαγειρεύουμε για ακόμη 3-4'. Αφαιρούμε από τη φωτιά και επαναλαμβάνουμε για τα άλλα 3 μπιφτέκια.
- Εν τω μεταξύ, ψήνουμε ελαφρά τα ψωμάκια στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε λίγη σάλτσα στη κάτω πλευρά, προσθέτουμε λίγη ρόκα και κρατάμε στην άκρη ενώ απλώνουμε λίγη ακόμα σάλτσα στη πάνω πλευρά.
- Τοποθετούμε κάθε μπιφτέκι πάνω από τη ρόκα, γαρνίρουμε με λεπτοκομμένα κρεμμυδάκια ή σχοινόπρασο και σερβίρουμε.