Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Σις Ταουκ

FrixosPersonalChefing
29 Δεκεμβρίου 2021

Σις Ταούκ

Προετοιμασία
40
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
8

Συστατικά

  • 10-12 Μηροί Κοτόπουλου, περίπου 1,6 κιλά κομμένα σε κομμάτια 2 εκ.
  • Μεταλλικά σουβλάκια
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα και στη συνέχεια κομμένα σε τετράγωνα 1,5 εκ.
  • 1 μεγάλη Πράσινη Πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα 1,5 εκ.
  • Αραβική Πίττα

Για τη μαρινάδα

  • 150 γρ. Πισσουρκώτικο Πρόβειο Γιαούρτι, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 80ml, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 80ml Χυμό Λεμονιού
  • 6 Σκελίδες Σκόρδο, σπασμένο
  • 2 κ.σ. Πελτές Ντομάτας
  • 1 κ.σ. Γλυκιά Πάπρικα, όχι καπνιστή
  • ¼ κ.γ. Κανέλα
  • ½ κ.γ. Ρίγανη
  • ½ κ.γ. Κύμινο
  • 1 κ.σ. Σουμάκι
  • ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. Τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κ.σ. Κέτσαπ
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 2 Κόκκινα Κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, χύνεται ζεστό νερό πάνω τους για μια πιο ήπια γεύση
  • 1 μάτσο Φρέσκο Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 50ml Χυμό Λεμονιού
  • 1 κ.σ. Σουμάκι, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
  • ½ κ.σ. Θαλασσινό Αλάτι

Οδηγίες

  1. Ετοιμάστε τη μαρινάδα συνδυάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα συστατικά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατεύετε καλά. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε για μια νύχτα ή ακόμα καλύτερα για 2 νύχτες.
  2. Αφαιρέστε από το ψυγείο 1 ώρα πριν από το μαγείρεμα και περάστε στα σουβλάκια κομμάτια κοτόπουλου και κάθε τόσο κρεμμύδι και πράσινη πιπεριά.
  3. Ετοιμάστε τα κάρβουνα σας και όταν έχουν πάρει καλά και έχοντας δημιουργήσει μια ωραία γκρίζα στάχτη, απλώστε τα σε όλη τη βάση της σχάρας.
  4. Τοποθετήστε τα σουβλάκια σας στη σχάρα και μαγειρέψτε για περίπου 10', γυρίζοντας συχνά και μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να καεί ωραία. Το να χρησιμοποιείτε μεταλλικά σουβλάκια, βοηθούν να μαγειρέψουν το εσωτερικό των κύβων κοτόπουλου.
  5. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σαλάτα προσθέτοντας σε ένα πιάτο τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε το σουμάκι, αλατίζετε και ανακατεύετε ελαφρά.
  6. Αφαιρέστε τα σουβλάκια και τοποθετήστε τα σε πιατέλα καλυμμένη με αραβικές πίττες, γαρνίρετε με σουμάκι και σκεπάζετε με περισσότερες πίττες. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο για 5-10' και στη συνέχεια απολαύστε τα με τη σαλάτα και χούμμους.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.