Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Ντοματοριζο με Γιαουρτι | Χαραλαμπιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
17 Φεβρουαρίου 2023

Ντοματόριζο με Γιαούρτι!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 500g Μακρύκοκκο Ρύζι
  • Βιολογικό Αιγινό Γιαούρτι, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 750ml Ζεστό Νερό
  • 400g Τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 750g Τομάτες, ώριμες, τριμμένες
  • 1 ½ κ.σ. Πελτές Τομάτας
  • 1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60ml EVOO, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 75ml Λευκό Κρασί
  • 1 Σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Γλυκό Μπούκοβο
  • 1 κ.γ. Πάπρικα, όχι καπνιστή
  • ½ κ.γ. Κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Ξηρός Κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 2 κ.σ. Φρέσκος Δυόσμος, Ψιλοκομμένος
  • 1 ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε τα τοματίνια και μαγειρεύουμε για περίπου 5'.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 3' για να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου 30". Τέλος κάνουμε λίγο χώρο στη μέση, προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και μαγειρεύουμε για περίπου 1’. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες, μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 10'.
  3. Προσθέτουμε το μπούκοβο, την πάπρικα, την κανέλα και τον κόλιανδρο μαζί με το ρύζι και το ζεστό νερό, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε με το καπάκι για 15'. Αν απορροφήσει όλα τα υγρά τότε προσθέτουμε λίγο νερό καθώς θέλουμε ένα ρύζι που να έχει παρόμοια υφή όπως και το ριζότο.
  4. Ανοίγουμε το καπάκι και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5' με το καπάκι.
  5. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό μαζί με το γιαούρτι και γαρνίρουμε με περισσότερο δυόσμο.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.