FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
13 Απριλίου 2022
Γιαούρτι με Παντζάρια , μπόλικα αρωματικά και απαλό γιαούρτι στραγγάτο χωρίς λιπαρά Χαραλαμπίδης Κρίστης!
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
60
Λεπτά
Μερίδες
0
Συστατικά
- 450g Στραγγάτο Γιαούρτι 0%, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 4 Μέτρια Κόκκινα Παντζάρια, καθαρισμένα
- 30ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Ξηρό Κόλιανδρο
- 1 κ.σ. Ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. Δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 15ml Ξύδι από Κόκκινου Κρασί
- 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
- Ανάβετε το φούρνο στους 190° C, αέρα και τη σχάρα στη μέση.
- Χρησιμοποιήστε μία πιατέλα φούρνου και προσθέστε τα παντζάρια. Ραντίστε με το λάδι, πασπαλίζετε τον κόλιανδρο και αλατίζετε με ½ κ.γ. αλάτι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε στο φούρνο για περίπου μία ώρα και μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στα μισά του ψησίματος, ανακατέψτε τα ξανά.
- Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Χρησιμοποιήστε γάντια μίας χρήσης και τρίψτε τα από τις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη.
- Προσθέστε στο μπολ σερβιρίσματος το γιαούρτι μαζί με τη ρίγανη και το δυόσμο, το ξύδι και το υπόλοιπο ½ κ.γ. αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά προσθέστε τα τριμμένα παντζάρια. Για άλλη μια φορά Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με ψωμί πίτας.