Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Γιαούρτι-Παντζάρια με αρωματικά | Χαραλαμπιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
13 Απριλίου 2022

Γιαούρτι με Παντζάρια , μπόλικα αρωματικά και απαλό γιαούρτι στραγγάτο χωρίς λιπαρά Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
60
Λεπτά
Μερίδες
0

Συστατικά

  • 450g Στραγγάτο Γιαούρτι 0%, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 4 Μέτρια Κόκκινα Παντζάρια, καθαρισμένα
  • 30ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Ξηρό Κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. Ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. Δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 15ml Ξύδι από Κόκκινου Κρασί
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ανάβετε το φούρνο στους 190° C, αέρα και τη σχάρα στη μέση.
  2. Χρησιμοποιήστε μία πιατέλα φούρνου και προσθέστε τα παντζάρια. Ραντίστε με το λάδι, πασπαλίζετε τον κόλιανδρο και αλατίζετε με ½ κ.γ. αλάτι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε στο φούρνο για περίπου μία ώρα και μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στα μισά του ψησίματος, ανακατέψτε τα ξανά.
  3. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Χρησιμοποιήστε γάντια μίας χρήσης και τρίψτε τα από τις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη.
  4. Προσθέστε στο μπολ σερβιρίσματος το γιαούρτι μαζί με τη ρίγανη και το δυόσμο, το ξύδι και το υπόλοιπο ½ κ.γ. αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά προσθέστε τα τριμμένα παντζάρια. Για άλλη μια φορά Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με ψωμί πίτας.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.