Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

ορεκτικα με Στραγγατο Γιαουρτι 2% Χαραλαμπιδης Κριστης σολωμο, λεμονι, ανηθο

Αθηνά Λοιζίδου
15 Μαΐου 2020

Νόστιμα και ελαφριά ορεκτικά, ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 100 γρ. σολωμός ψημένος και κομμένος σε μικρά κομμάτια 
  • 1 κουταλάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι 2% Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 1 φακελάκι ζελατίνη διαλυμένη σε 100 ml ζεστό νερό
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη (chilli powder)
  • 1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι
     

Οδηγίες

  1. Στρώνουμε 4 ταψάκια με μπόλικη μεμβράνη, με αρκετή να περισσεύει γύρω.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια σολωμού, το γιαούρτι, τη διαλυμένη ζελατίνη, τη ζάχαρη, το τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα στα έτοιμα ταψιά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσουν και να πήξουν. 
  4. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και σερβίρουμε σε ψωμί.
     
© 2022 Charalambides Christis. All rights reserved.