Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
6 Ιανουαρίου 2023
Υγιεινό Κεικ με μέλι και καρύδια!
Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
45
Λεπτά
Μερίδες
6
Συστατικά
-
500g. Αλεύρι φαρίνα
-
300g. Μέλι
-
200g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη, original
-
100g. Καρυδόψιχα (ελαφρώς αλεσμένη )
-
80g. Ζάχαρη
-
4 Αυγά
-
1 φλιτζάνι Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα, Ελαφρύ
-
1 κουταλάκι Κανέλα
-
3 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ
-
1 πρέζα Αλάτι
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Το κρατάτε στην άκρη.
- Μέσα στον κάδο του μίξερ, χτυπάτε με το σύρμα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά. Ακολούθως, τοποθετείτε το μέλι και το γάλα.
- Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε την καρυδόψιχα, την πρέζα αλατιού και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 280 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
- Τέλος όταν ψηθεί το κέικ, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Το πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με επιπλέον καρύδια και μέλι.