Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Στιφαδο Καραιβικης με Μπαρμπα Σταθης Φασολια Μαυροματικα

FrixosPersonalChefing
11 Αυγούστου 2021

Στιφάδο Καραϊβικής με μαυρομάτικα φασόλια Μπάρμπα Στάθης!

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

  • 450γρ. Μπάρμπα Στάθης Φασόλια Μαυρομάτικα
  • 1 δέσμη λεπτά σέλινα, χοντροκομμένα
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο Μαϊντανό, χοντροκομμένο (κρατάμε μερικά φύλλα για γαρνίρισμα)
  • 1 x 400ml ολόκληρες Ντομάτες, κονσέρβας
  • 1 κ.σ. Ντοματοπελτές
  • 1 Κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 50ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 800ml Νερό
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • 1 κ.σ. ξηρό Θυμάρι
  • 3 κ.σ. Μείγμα Μπαχαρικών BBQ
  • 1 κ.σ. Γλυκιά Καπνιστή Πάπρικα
  • ½ κ.γ. Νιφάδες Τσίλι
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι, να είστε προσεκτικοί καθώς το Μείγμα Μπαχαρικών BBQ μπορεί να είναι ήδη αλμυρό
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • Κυπριακό Ψωμί

Οδηγίες

  1. Πάρτε μια χύτρα ταχύτητας και σε μέτρια φωτιά ρίξτε το λάδι. Περιμένετε ένα λεπτό περίπου για να ζεσταθεί και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετε για περίπου 4' μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε στην χύτρα τα μαυρομάτικα φασόλια μαζί με όλα τα συστατικά και το νερό, φροντίζοντας να καλύπτει τα φασόλια συν λίγο περισσότερο, ανακατέψτε, κλείστε καλά το καπάκι της χύτρας και αυξήστε τη φωτιά. Περιμένετε να ξεκινήσει να βγάζει ατμό, μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 25'.
  3. Ανοίξτε προσεκτικά τη βαλβίδα πίεσης για να απελευθερώσετε τον ατμό και στη συνέχεια ανοίξτε την χύτρα. Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης, σερβίρετε ενώ γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.