Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Φλογερες με φετα και γιαουρτι | Χαραλαμπιδης Κριστης

Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Μαΐου 2023

Φλογέρες με φέτα και γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
3

Συστατικά

Για τη γέμιση της φλογέρας:

  • 8 φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη
  • 200 g. φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 4 κλοναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Πιπέρι μαύρο αλεσμένο
  • 50 g. τυρί κρέμα
  • 15 g. μουστάρδα με σπόρια
  • 20 g. κρέμα γάλακτος

Για το ντίπ:

  • 250  g.Πρόβειο Γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 70 g. μέλι
  • 2 g. καπνιστή πάπρικα
  • 40 g. πιπεριά φλορίνης ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το τύλιγμα:

  • 150 g. βούτυρο λιωμένο

Για τη γαρνιτούρα:

  • Φύλλα βασιλικό

Οδηγίες

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη
  2. Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα, το θυμάρι, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  3. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας σε καθαρό πάγκο. Με πινέλο απλώνουμε βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του πρώτου φύλλου.
  4. Παίρνουμε 2 κ.σ περίπου από τη γέμιση και τις απλώνουμε στην αρχή του φύλλου αφήνοντας λίγο κενό στις άκριες. Διπλώνουμε τις δύο άκριες προς τα μέσα και τυλίγουμε σαν φλογέρα
  5. Αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  6. Παράλληλα ετοιμάζουμε το ντιπ μας.
  7. Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι
  8. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις φλογέρες. Ψήνουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
  9. Γαρνίρουμε το ντιπ με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.