Χριστίνα Χριστοφή
Κατάλληλο για χορτοφάγους
10 Ιανουαρίου 2025
Cheesecake Φράουλας χωρίς ψήσιμο με το γιαούρτι και την κρέμα μας! Σκέτη εμμονή!
Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
0
Λεπτά
Μερίδες
8

Συστατικά
Για την Κρούστα:
- 400 g. μπισκότα Digestive
- 150 g. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για τη Γέμιση:
- 400 g. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 g. Ζάχαρη
- 150 g Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό Χαραλαμπίδης Κρίστης (10% λιπαρά)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 ml Χαραλαμπίδης Κρίστη Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά (θερμοκρασία δωματίου)
Για τη Γαρνιτούρα με τις φράουλες:
- 500 g. φράουλες κομμένες στην μέση
- 70 g. καστανή ζάχαρη
- ⅓ κ.γ. Κανέλα
- ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.γ. Νερό
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
Για τη Γαρνιτούρα:
- Χτυπημένη κρέμα
Οδηγίες
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Digestive σε ψίχουλα σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε σακούλα με έναν πλάστη. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το λιωμένο βούτυρο σε μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση μιας τετράγωνης φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα, πιέζοντάς το καλά και ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τις φράουλες , την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το χυμό λεμονιού, το νερό και το κορν φλάουρ. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 8-12 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφήνουμε τη γαρνιτούρα να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Αφαιρούμε τη βάση μπισκότου από το ψυγείο, ρίχνουμε τη γέμιση τυριού από πάνω και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Προσθέτουμε τις φράουλες απο πάνω.
- Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να πήξει για 6 ώρες στο ψυγείο.
- Κόβουμε το cheesecake σε 9-12 κομμάτια και σερβίρουμε.