Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Xριστουγεννιατικες Cheesy Πατατες ογκρατεν | Χαραλαμπιδης Κριστης

Χριστίνα Χριστοφή
Κατάλληλο για χορτοφάγους
27 Δεκεμβρίου 2024

Οι πιο comfy Xριστουγεννιάτικες Cheesy Πατάτες Ογκρατέν!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
60
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 600 g. πατάτες
  • 250 ml. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 250 ml. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά
  • 30 g. βούτυρο
  • 30 g. αλεύρι γ.ο.χ
  • ½  κ.γ σκόνη κρεμμυδιού
  • ½  κ.γ  σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 150 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης Τυρί Mozzarella, Τριμμένο

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή μαντολίνο για να εξασφαλίσουμε ομοιόμορφες φέτες.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ρου. Σταδιακά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβόλοι.
  5. Προσθέτουμε την σκόνη κρεμμυδιού, την σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  6. Σε ένα λαδωμένο ταψί, τοποθετούμε τις φέτες πατάτες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε στο τέλος την μοτσαρέλα.
  7. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά  μέχρι να ροδίσει η κορυφή και οι πατάτες να είναι τρυφερές όταν τις τρυπάμε με ένα πιρούνι.
  8. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.
© 2025 Charalambides Christis. All rights reserved.