Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Μαριναρισμονο Κοτοπουλο με Γιαουρτι Καρρυ

FrixosPersonalChefing
6 Αυγούστου 2021

Γιαούρτι-Κάρυ Μαριναρισμένο Κοτόπουλο  

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 1 κιλό Κοτόπουλο Στήθος,  χωρίς το δέρμα, κομμένα σε κύβους 2,5 εκ.
  • 300γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι Light,  Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 2 κ.σ. Κάρυ, σκόνη
  • 3 Λάϊμ, χυμός
  • 2 Λάϊμ, κομμένα σε τεταρτάκια για το σερβίρισμα
  • 3 κ.σ. φρέσκο Μαϊντανό, τα φύλλα χοντροκομμένα
  • 1 κ.σ. Σουμάκι
  • 5 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι Ντοματίνια
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους 2,5 εκ.
  • 3 κ.σ. Κραμβέλαιο
  • Ξύλινα σουβλάκια, βυθισμένα στο νερό για να αποφευχθεί το κάψιμο
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σ’ ένα μεγάλο γυάλινο μπολ προσθέτετε το γιαούρτι μαζί με το κάρυ, το χυμό από 2 ½ λάϊμ, 3 κ.σ. λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τους κύβους κοτόπουλου φροντίζοντας να είναι όλοι καλυμμένοι με τη μαρινάδα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  2. Την επόμενη μέρα περάστε το κοτόπουλο στα σουβλάκια, σκουπίζοντας την περιττή μαρινάδα, εναλλάσσοντας μεταξύ στα ντοματίνια και των κολοκυθιών.
  3. Εν τω μεταξύ, ενεργοποιήστε το φούρνο, τη σχάρα, και ρυθμίστε το ράφι στην επάνω μεσαία θέση, 225°C.
  4. Πάρτε ένα ταψί με σχάρα και ανθεκτικό στο φούρνο και βουρτσίστε τις σχάρες με το κραμβέλαιο. Βάζετε τα σουβλάκια στη σχάρα του ταψιού και τα βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε για περίπου 20' και τα γυρίζετε κάθε 5-6'.
  5. Σερβίρετε σε πιατέλα με κομμένες πίτες, ρίχνετε το σουμάκι, πασπαλίζετε με το μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό από ½ λάϊμ, ενώ προσθέτετε στο πλάϊ τα τεταρτάκια λάϊμ.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.