Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
30 Δεκεμβρίου 2024
Χριστουγεννιάτικο Gingerbread Cake!
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
15

Συστατικά
- 220 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη original (λιωμένη)
- 200 g. Μέλι
- 250 g. Ζάχαρη (καστανή, μαλακή)
- 200 g. ζεστό Νερό
- 100 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό (10% λιπαρά), Χαραλαμπίδης Κρίστης (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3 Αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 500 g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κουταλάκι Baking Powder
- ½ κουταλάκι μαγειρική Σόδα
- 2 κουταλάκια Τζίντζερ (σκόνη)
- ½ κουταλάκι Κανέλα (σκόνη)
- ½ κουταλάκι Γαρύφαλλο (σκόνη)
- ½ κουταλάκι Μοσχοκάρυδο (σκόνη)
- ½ κουταλάκι Πιπέρι (σκόνη)
Για το Γλάσο:
- 100 g. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 150 g. Τυρί Κρέμα
- 100 g. Ζάχαρη άχνη
- 4 κουτάλες Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά
Οδηγίες
Για το Κέικ:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύετε. Κρατάτε το μπολ στην άκρη.
- Μέσα στον κάδο του μίξερ, ανακατεύετε με ένα σύρμα τη λιωμένη μαργαρίνη, το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό, τα αυγά, το γιαούρτι και όλα τα μπαχαρικά για 5 λεπτά, σε μεσαία ταχύτητα.
- Προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλλειμένη φόρμα για κέικ.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. Όταν θα είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα.
Για το Γλάσο:
- Βάζετε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά μ’ ένα σύρμα για 4 λεπτά.
- Τέλος, περιχύνετε το γλάσο πάνω στο κέικ και το γαρνίρετε χριστουγεννιάτικα προτού το σερβίρετε.