Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Χριστουγεννιατικο Gingerbread Cake | Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
30 Δεκεμβρίου 2024

Χριστουγεννιάτικο Gingerbread Cake!

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
15

Συστατικά

  • 220 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης μαργαρίνη original (λιωμένη)
  • 200 g. Μέλι
  • 250 g. Ζάχαρη (καστανή, μαλακή)
  • 200 g. ζεστό Νερό
  • 100 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό (10% λιπαρά), Χαραλαμπίδης Κρίστης  (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 Αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 g. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι Baking Powder
  • ½  κουταλάκι μαγειρική Σόδα
  • 2 κουταλάκια Τζίντζερ (σκόνη)
  • ½ κουταλάκι Κανέλα (σκόνη)
  • ½ κουταλάκι Γαρύφαλλο (σκόνη)
  • ½ κουταλάκι Μοσχοκάρυδο (σκόνη)
  • ½  κουταλάκι Πιπέρι (σκόνη)

Για το Γλάσο:

  • 100 g. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 g. Τυρί Κρέμα
  • 100 g. Ζάχαρη άχνη
  • 4 κουτάλες Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά

Οδηγίες

Για το Κέικ:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύετε. Κρατάτε το μπολ στην άκρη.
  3. Μέσα στον κάδο του μίξερ, ανακατεύετε με ένα σύρμα τη λιωμένη μαργαρίνη, το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό, τα αυγά, το γιαούρτι και όλα τα μπαχαρικά για 5 λεπτά, σε μεσαία ταχύτητα.
  4. Προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλλειμένη φόρμα για κέικ.
  6. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. Όταν θα είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα.

Για το Γλάσο:

  1. Βάζετε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά μ’ ένα σύρμα για 4 λεπτά.
  2. Τέλος, περιχύνετε το γλάσο πάνω στο κέικ  και το γαρνίρετε χριστουγεννιάτικα προτού το σερβίρετε.
© 2025 Charalambides Christis. All rights reserved.