Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Δεντρακι απο μαρεγκα και φρουτενιο γιαουρτι | Χαραλαμπιδης Κριστης

Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
20 Δεκεμβρίου 2024

Δεντράκι από μαρέγκα και φρουτένιο γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης! Το πιο ελαφρύ, εορταστικό επιδόρπιο.

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
150
Λεπτά
Μερίδες
3

Συστατικά

Για τη μαρέγκα: 

  • 4 ασπράδια αυγού 
  • 1/4 κ.γ cream of tartar 
  • 1/4 κ.γ αλάτι 
  • 150 g. ζάχαρη 
  • 1/2 κ.γ βανίλια

Για το φρουτένιο γιαούρτι:

  • 300 g. frozen berries 
  • 2 κ.σ μέλι 
  • 350 g. Στραγγάτο γιαούρτι (0% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης 

Για τη γαρνιτούρα:

  •  Φρέσκο σύκο 
  • Χρωματιστά sprinkles 

Οδηγίες

  1. Στο μπολ του μίξερ προσθέτουμε τα ασπράδια, το cream of tartar, το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. 
  2. Καθώς χτυπάμε, προσθέτουμε σε μικρές δόσεις την ζάχαρη και ανεβάζουμε σε δυνατή ταχύτητα. 
  3. Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη όταν μπορεί να σταθεί πάνω στο σύρμα και έχει γυαλιστερή όψη. 
  4. Αφαιρούμε από το μίξερ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Μεταφαίρουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε την μυτούλα. 
  5. Σε ταψί με λαδόκολλα βγάζουμε στρογγυλά σχήματα από την μαρέγκα ξεκινώντας από ένα μεγάλο και έπειτα πιο μικρά. Τέλος βγάζουμε και ένα αστεράκι για την κορυφή. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  80 βαθμούς κελσίου για 2 1/2 ώρες. 
  7. Παράλληλα ετοιμάζουμε το γιαούρτι. Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε τα berries με το μέλι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουν υφή μαρμελάδας. 
  8. Ανακατεύουμε σε μπολ την μαρμελάδα με το γιαούρτι. 
  9. Στο πιάτο σερβιρίσματος προσθέτουμε το μεγάλο κομμάτι της μαρέγκας, γιαούρτι στη μέση, το δεύτερο κομμάτι μαρέγκας και συνεχίζουμε μέχρι την κορυφή όπου θα βάλουμε το αστεράκι. 
  10. Γαρνίρουμε με σύκα και sprinkles και απολαμβάνουμε.      
© 2025 Charalambides Christis. All rights reserved.