Θεόδωρος Ελευθερίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
20 Δεκεμβρίου 2024
Δεντράκι από μαρέγκα και φρουτένιο γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης! Το πιο ελαφρύ, εορταστικό επιδόρπιο.
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
150
Λεπτά
Μερίδες
3
Συστατικά
Για τη μαρέγκα:
- 4 ασπράδια αυγού
- 1/4 κ.γ cream of tartar
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 150 g. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ βανίλια
Για το φρουτένιο γιαούρτι:
- 300 g. frozen berries
- 2 κ.σ μέλι
- 350 g. Στραγγάτο γιαούρτι (0% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
Για τη γαρνιτούρα:
- Φρέσκο σύκο
- Χρωματιστά sprinkles
Οδηγίες
- Στο μπολ του μίξερ προσθέτουμε τα ασπράδια, το cream of tartar, το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
- Καθώς χτυπάμε, προσθέτουμε σε μικρές δόσεις την ζάχαρη και ανεβάζουμε σε δυνατή ταχύτητα.
- Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη όταν μπορεί να σταθεί πάνω στο σύρμα και έχει γυαλιστερή όψη.
- Αφαιρούμε από το μίξερ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Μεταφαίρουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε την μυτούλα.
- Σε ταψί με λαδόκολλα βγάζουμε στρογγυλά σχήματα από την μαρέγκα ξεκινώντας από ένα μεγάλο και έπειτα πιο μικρά. Τέλος βγάζουμε και ένα αστεράκι για την κορυφή.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 80 βαθμούς κελσίου για 2 1/2 ώρες.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το γιαούρτι. Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε τα berries με το μέλι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουν υφή μαρμελάδας.
- Ανακατεύουμε σε μπολ την μαρμελάδα με το γιαούρτι.
- Στο πιάτο σερβιρίσματος προσθέτουμε το μεγάλο κομμάτι της μαρέγκας, γιαούρτι στη μέση, το δεύτερο κομμάτι μαρέγκας και συνεχίζουμε μέχρι την κορυφή όπου θα βάλουμε το αστεράκι.
- Γαρνίρουμε με σύκα και sprinkles και απολαμβάνουμε.