Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κρεμ Μπρουλε | Χαραλμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
20 Ιανουαρίου 2023

Κρεμ Μπρουλέ!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • ¼ λίτρου Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα, Ελαφρύ
  • ¼ λίτρου Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 120g. Ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα  Βανίλιας
  • 4 Κρόκους αυγών
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • Λίγη ανάμεικτη Ζάχαρη για το κάψιμο

Οδηγίες

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το γάλα μαζί με τη μισή ζάχαρη, την κρέμα και τη βανίλια.
  2. Όταν κοχλάσει, κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χαμηλώσει η θερμοκρασία στον πάγκο της κουζίνας.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα την άλλη μισή ζάχαρη με τους κρόκους.
  4. Προσθέτετε στο μείγμα με τους κρόκους το μείγμα με το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύετε.
  5. Τοποθετείτε το μείγμα σε πυρίμαχα μπολ και ψήνετε στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις σε μπεν μαρί για 40 λεπτά ή στους 110 στον αέρα χωρίς μπεν μαρί για 1 ώρα.
  6. Τέλος, όταν κρυώσουν πασπαλίζετε με την ανάμεικτη ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καίτε τη ζάχαρη, δίνοντας ομοιόμορφο χρώμα στη κρέμα σας.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.