Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Ντιπ Γιαουρτιου με Κρεμμυδια | Χαραλαμπιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
26 Δεκεμβρίου 2022

Εορταστικό ντιπ με γιαούρτι για να απογειώσεις κάθε γεύμα σου!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
45
Λεπτά
Μερίδες
1

Συστατικά

  • 4 Kρεμμύδια, μεγάλα, κομμένα στα τέσσερα και σε λεπτές φέτες
  • 400g Στραγγάτο Γιαούρτι 0%, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 200g Sour Cream, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 1 κ.σ. Φρέσκο Θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 30ml Ελαιόλαδο
  • 80ml Λευκό Κρασί
  • 1 κ.σ. Worcestershire Sauce
  • ½ κ.γ. Ξηρό Κόλιανδρο, αλεσμένο
  • ½ κ.γ. Ψητή Πάστα Σκόρδου
  • 1 ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Αφήνουμε να ζεσταθεί για ένα λεπτό περίπου και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  3. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για περίπου 12 ' ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Προσθέτουμε το μισό αλάτι μαζί με το θυμάρι και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 30' και μέχρι να καραμελωθούν ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  5. Αν στεγνώσουν και αρχίσουν να καίγονται, τότε προσθέτουμε λίγο από το κρασί.
  6. Όταν καραμελωθούν εντελώς προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Παίρνουμε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, κρατώντας μερικά για γαρνίρισμα, μαζί με το γιαούρτι, την sour cream, την πάστα σκόρδου, τη Worcestershire sauce και το υπόλοιπο αλάτι μαζί με το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ενώ γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια που κρατήθηκαν στην άκρη μαζί με RYVITA Thins και λαχανικά.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.