Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Χαλλουμι Φαχιτας με Σαλτσα Γιαουρτιου-Πιπεριου

FrixosPersonalChefing
22 Σεπτεμβρίου 2021

Χαλλούμι Φαχίτας με Σάλτσα από γιαούρτι στραγγάτο  Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
25
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

  • 2 x Πισσουρκώτικο Aιγινό Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης, κομμένο στη μέση και μετά κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 2 Κόκκινα Κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 5-6 Πιπεριές, πολύχρωμες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις λευκές νευρώσεις, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 10 μαλακές Τορτίγιες, κατά προτίμηση από Καλαμπόκι αλλά και από Αλεύρι κάνουν επίσης
  • 1 ματσάκι Φρέσκο Κόλιανδρο, τα φύλλα
  • 60ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Καπνιστή Πάπρικα
  • 1 κ.σ. Αποξηραμένη Ρίγανη
  • 1 κ.γ. Κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Ξηρό Σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • 1 κ.γ. Γλυκιά Πάπρικα, όχι καπνιστή, κατά προτίμηση Ισπανική ή Ουγγρική
  • 1 κ.σ. Σπόροι Κύμινου
Για τη Σάλτσα
  • 300γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 3 Κόκκινες Καπνιστές Πιπεριές Φλωρίνης, σε βαζάκι
  • 1 Αβοκάντο
  • ¼ κ.γ. Κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Γλυκιά Καπνιστή Πάπρικα
  • 1 Κόκκινη Πιπερίτσα Τσίλι, αφαιρέστε/κρατήστε όσο το δυνατόν περισσότερους σπόρους που θέλετε, ψιλοκομμένη
  • ½ Χυμό Λάϊμ
  • 3 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Πάστα Σκόρδου
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι

Οδηγίες

  1. Ξεκινούμε με τη σάλτσα τοποθετώντας όλα τα συστατικά στο μπολ επεξεργαστή τροφίμων με τη μεταλλική λεπίδα τοποθετημένη και επεξεργαζόμαστε  μέχρι να γίνει ομοιόμορφο κρεμώδης μείγμα.
  2. Για το μείγμα μπαχαρικών ‘φαχίτας’, προσθέτουμε σε ένα μπολ την καπνιστή πάπρικα, τη ρίγανη, το αλεσμένο κύμινο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί για 2' μέχρι να καπνίσει. Προσθέτουμε το μισό λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί για 1'. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να τσιγαριστούν, χωρίς να ανακατεύουμε συχνά, έτσι ώστε να καταφέρουμε μια ωραία κρούστα. Μαγειρεύουμε για περίπου 3 ' και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε για περίπου 4' ενώ τα καρυκεύουμε με το μείγμα μπαχαρικών ‘φαχίτας’. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το κρατάμε  στην άκρη.
  4. Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ το υπόλοιπο λάδι, 30ml, μαζί με τη γλυκιά πάπρικα και τους σπόρους κύμινου. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χαλλούμι και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Καθαρίζουμε το τηγάνι μας και για άλλη μια φορά το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί για 2' μέχρι να καπνίσει. Προσθέτουμε το χαλλούμι και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές πίσω στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε μαζί με το χαλλούμι.
  6. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και χτίζουμε την κάθε μία προσθέτοντας το χαλούμι με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και από πάνω μερικές κουταλιές της σάλτσας γιαουρτιού- πιπεριού. Τέλος, προσθέτουμε  μερικά από τα φύλλα κόλιανδρου και τυλίγουμε τις τορτίγιες.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.