Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Φασολια Ξεκουνια

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
21 Ιουνίου 2021

Δροσερά Φασόλια Ξεκούνια Μπάρμπα Στάθης!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

  • 750γρ. Μπάρμπα Στάθης Φασόλια Ξεκούνια
  • 1 δέσμη λεπτά Σέλινα, ψιλοκομμένα
  • 1 Καρότο, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 Πιπεριές, 1 κόκκινη & 1 πράσινη, κομμένα σε κυβάκια
  • 4 φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 Αβοκάντο, χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. Κάπαρη, χοντροκομμένη
  • ½ φλιτζάνι Ντοματίνια, κομμένο στη μέση
  • 1 κ.γ. ξηρό Κόλιανδρο, αλεσμένο
  • ¾ φλιτζάνι φρέσκο Μαϊντανό, ψιλοκομμένο, κρατήστε στην άκρη λίγο για γαρνίρισμα
  • 50ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 30ml Χυμό Λεμονιού, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 1 κ.γ. θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά γεμάτη με νερό. Φέρνουμε σε βράση και προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φασόλια. Αφήνουμε να πάρει πάλι βράση και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι ανοιχτό για 30'. Στα 15’ προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σέλινο και τα καρότα, προσθέτουμε τον ξηρό κόλιανδρο και αλατοπιπερώνουμε ενώ συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε.
  2. Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε ένα τηγάνι σοταρίσματος σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μισό λάδι. Αφήνουμε να ζεσταθεί για ένα λεπτό περίπου και προσθέτουμε τις πιπεριές μαζί με τα ντοματίνια. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ενώ τα ανακατεύουμε ελαφρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Πίσω στα στραγγισμένα φασόλια με τα λαχανικά, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε σε αυτά τις μαγειρεμένες πιπεριές με τα ντοματίνια. Βάζουμε και τα κρεμμυδάκια μαζί με το μαϊντανό, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μαζί με το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος, προσθέτουμε την κάπαρη μαζί με το αβοκάντο και ανακατεύουμε απαλά. Αλατοπιπερώνουμε, εαν χρειάζεται, και σερβίρουμε σε ξεχωριστά πιάτα ενώ ρίχνουμε λίγο περισσότερο λάδι και χυμό λεμονιού, μαζί με ψωμί, τις ελιές, τις πιπερίτσες και τις αντσούγιες.

Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα

© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.