Χριστίνα Χριστοφή
Κατάλληλο για χορτοφάγους
20 Ιανουαρίου 2025
H viral Flatbreads σπανακόπιτα!
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 320 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό Χαραλαμπίδης Κρίστης (10% λιπαρά)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
- 200 g. φρέσκο σπανάκι
- 100 g. φέτα
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ άνηθο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε, αν θέλουμε, ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ή αλεύρι για την κατάλληλη υφή και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σωτάροντας μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το σοταρισμένο σπανάκι, τη φέτα, το αυγό, τον άνηθο ή τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτούς δίσκους (σαν πίτες). Προσθέτουμε μια κουταλιά γέμισης στη μέση κάθε δίσκου και κλείνουμε, πιέζοντας τις άκρες για να σφραγιστεί καλά.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα flatbreads για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Σερβίρουμε ζεστά, ιδανικά με λίγο γιαούρτι στο πλάι.