Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Γαλακτομπουρεκο

Giorgos Erotokritou Chef de cuisine
Κατάλληλο για χορτοφάγους
14 Μαΐου 2020

Γαλακτομπούρεκο!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά

  • 1 πακέτο Χρυσή Ζύμη Φύλλο Κρούστας για γλυκά
Για την κρέμα
 
  • 2 λίτρα Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά 2λ
  • 200 γραμμ. Ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κρόκοι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι 
  • 200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανίλιες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 60 γραμ. Country Life Βούτυρο Αλατισμένο 
Για το σιρόπι
 
  • 700 γραµ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. νερό
  • 1 ξυλάκι  κανέλας
  • 2 λεμονόκουπες στυμμένες

Οδηγίες

  1. Βάζουμε 2 κατσαρόλες
  2. Στην 1η κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξυλάκι με την κανέλα
  3. Στην 2η κατσαρόλα βάζουμε νερό, προσθέτουμε ζάχαρη, 2 λεμονόκουπες στημένες μαζί με τα λεμόνια και ένα ξυλάκι κανέλα και ανακατεύουμε. Θα χρειαστεί 3-4 λεπτά.
  4. Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη που χρειάζεται η κρέμα. Προσθέτουμε τα 4 αυγά και τους 2 κρόκους και κτυπούμε μέχρι να αφρατεψει το μείγμα
  5. Στην κατσαρόλα με το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα , περίπου 3-4 λεπτά.
  6. Παίρνουμε τη συσκευασία με τα Χρυσή Ζύμη Φύλλα και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Θα χρειαστούμε 7 φύλλα στο ταψί και 5 από πάνω
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 50 λεπτά στην πρώτη σχάρα στις αντιστάσεις ή εναλλακτικά στον αέρα στους 180 βαθμούς στην μεσαία σχάρα για 1 ώρα
  8. Αφού πήξει η κρέμα την αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μια ξύλινη κουτάλα.
  9. Αλείφετε ένα ταψί με λαδί ή βούτυρο ή μαργαρίνη
  10. Προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί. Για κάθε φύλλο βάζουμε λάδι
  11. Ρίχνουμε στο ταψί την κρέμα και κλείνουμε τις άκρες.
  12. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και ψήνουμε στον φούρνο
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.