Giorgos Erotokritou Chef de cuisine
Κατάλληλο για χορτοφάγους
14 Μαΐου 2020
Γαλακτομπούρεκο!
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
10
Συστατικά
- 1 πακέτο Χρυσή Ζύμη Φύλλο Κρούστας για γλυκά
Για την κρέμα
- 2 λίτρα Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά 2λ
- 200 γραμμ. Ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κρόκοι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 βανίλιες
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 60 γραμ. Country Life Βούτυρο Αλατισμένο
Για το σιρόπι
- 700 γραµ. ζάχαρη
- 500 γραμ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 λεμονόκουπες στυμμένες
Οδηγίες
- Βάζουμε 2 κατσαρόλες
- Στην 1η κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξυλάκι με την κανέλα
- Στην 2η κατσαρόλα βάζουμε νερό, προσθέτουμε ζάχαρη, 2 λεμονόκουπες στημένες μαζί με τα λεμόνια και ένα ξυλάκι κανέλα και ανακατεύουμε. Θα χρειαστεί 3-4 λεπτά.
- Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη που χρειάζεται η κρέμα. Προσθέτουμε τα 4 αυγά και τους 2 κρόκους και κτυπούμε μέχρι να αφρατεψει το μείγμα
- Στην κατσαρόλα με το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα , περίπου 3-4 λεπτά.
- Παίρνουμε τη συσκευασία με τα Χρυσή Ζύμη Φύλλα και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Θα χρειαστούμε 7 φύλλα στο ταψί και 5 από πάνω
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 50 λεπτά στην πρώτη σχάρα στις αντιστάσεις ή εναλλακτικά στον αέρα στους 180 βαθμούς στην μεσαία σχάρα για 1 ώρα
- Αφού πήξει η κρέμα την αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αλείφετε ένα ταψί με λαδί ή βούτυρο ή μαργαρίνη
- Προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί. Για κάθε φύλλο βάζουμε λάδι
- Ρίχνουμε στο ταψί την κρέμα και κλείνουμε τις άκρες.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και ψήνουμε στον φούρνο