Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Χαλλουμωτες

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
12 Ιουλίου 2021

Μοναδικές Χαλλουμωτές με το καλύτερό μας! Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
120
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
8

Συστατικά

  • 2χ Πισσουρκώτικο αιγοπρόβειο (χωριάτικο) χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης (κομμένα σε κυβάκια)
  • 4 κουταλιές φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα )
  • 600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι στιγμιαία Μαγιά
  • ½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο Γάλα( χλιαρό)
  • ½ κουταλιά Ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι Νερό
  • ½ κουταλάκι Αλάτι
  • 2 Αυγά (χτυπημένα )
  • Λίγο Σουσάμι

Οδηγίες

  1. Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το αλεύρι με τη μαγιά και ανακατεύετε. Μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με το εξάρτημα φτερό (αν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να το κάνετε με τα χέρια).
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το χλιαρό γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι. Συνεχίζετε το ζύμωμα (η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια σας, αν χρειάζεται ακόμα λίγο αλεύρι, προσθέτετε.)
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας.
  4. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα και τη βάζετε σε μπολ, σκεπάζοντας με μεμβράνη ή πετσέτα. Την αφήνετε σε ζεστό χώρο για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Όταν θα είναι έτοιμη, τη μεταφέρετε ξανά σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας. τη δουλεύετε με τα χέρια και προσθέτετε το χαλλούμι και τον δυόσμο. Συνεχίζετε το ζύμωμα.
  6. Πλάθετε τις χαλλουμωτές σε στρογγυλές μπαλίτσες και τις τοποθετείτε σε λαμαρίνα φούρνου, κρατώντας απόσταση τη μια από την άλλη .
  7. Σκεπάζετε ξανά με πετσέτα και τις αφήνετε για 45 λεπτά σε ζεστό χώρο.
  8. Όταν θα είναι έτοιμες, τις αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και τις πασπαλίζετε με σουσάμι.
  9. Τέλος, τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.