Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Παγωτο με γαλατακι | Χαραλαμπιδης Κριστης

Κατάλληλο για χορτοφάγους
2 Ιουνίου 2023

Παγωτό με γαλατάκι Χαραλαμπίδης Κρίστης και καραμελωμένα Pop corn!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
15
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

Για το παγωτό:

  • 1 1/2 φλ γαλατάκι Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 150 g. ζάχαρη
  • 2 κ.γ βανίλια
  • 4 κρόκους αυγού

Για τα καραμελωμένα ποπ κορν:

  • 1/3 φλ καλαμπόκι
  • 1/2 φλ ζάχαρη
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1 κ.γ ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  1. Σε μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το γαλατάκι, την κρέμα, τη βανίλια, τη μισή ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Σε μπολ προσθέτουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα να αφρατέψουν.
  3. Μόλις ζεσταθεί το γάλα με την κρέμα, πριν ακόμη κοχλάση, προσθέτουμε το 1/4 στα αυγά και χτυπάμε καλά. Σιγά σιγά αδειάζουμε το μίγμα του αυγού πίσω στην κατσαρόλα μας και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα.
  4. Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα μας αφαιρούμε απο την φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ice bath. Το ice bath είναι: δυό μεγάλα μπολ, στο ένα προσθέτουμε παγάκια και λίγο νερό και ακουμπάμε το δέυτερο μπολ στα παγάκια, και με αυτό τον τρόπο η θερμοκρασία της κρέμας μας θα μειωθεί πολύ πιο γρήγορα. Αφού κρυώσει η κρέμα μας την μεταφέρουμε στην μηχανή παγωτού. Αν δεν έχουμε μηχανή σε αυτή τη φάση θα καλύψουμε την κρέμα με μεμβράνη και θα την βάλουμε στην κατάψυξει να παγώσει για 4-5 ώρες, θα την χτυπήσουμε στο μπλέντερ και μετά για ακόμη 1 ώρα στην κατάψυξει.
  5. Μέχρι το παγωτό μας να είναι έτοιμο φτιάχνουμε τα καραμελωμένα ποπ κορν.
  6.  Σε κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το καλαμπόκι και κλίνουμε το καπάκι μέχρι να ανοίξουν-σκάσουν . Μεταφέρουμε σε μπολ.
  7. Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να γίνει καραμέλα. Αφού πάρει σκούρο χρώμα η καραμέλα ανακατεύουμε μέσα  το βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε την μαγειρική σόδα και μόλις αφρίσει ρίχνουμε μέσα τα ποπ κορν. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα
  8. Σερβίρουμε το παγωτό μας σε χωνάκι και γαρνίρουμε με ποπ κορν
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.