Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
20 Απριλίου 2022
Λαβράκι με Μπάρμπα Στάθης Φασόλια Μαυρομάτικα και Κυπριακά Λάχανα!
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
4
Συστατικά
- 1 συσκευασία Μπάρμπα Στάθης Φασόλια Μαυρομάτικα
- 3 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 3 Κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
- 1 φλιτζάνι ζωμό Λαχανικών
- 2 δέσμες Κυπριακά Λάχανα (σέσκουλα/χοντροκομμένα)
- Λίγο χυμό Λεμονιού
- Αλάτι & Πιπέρι
Για το Λαβράκι
- 4 φιλέτα Λαβράκι
- 1 κουταλιά Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα κρατάτε στην άκρη.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρώς το φρέσκο κρεμμύδι.
- Μετά προσθέτετε τα μαυρομάτικα και το ζωμό λαχανικών.
- Προσθέτετε τα σέσκουλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
- Αλατίζετε το λαβράκι και από τις δύο πλευρές. Το τοποθετείτε σε καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο από την πλευρά του δέρματος.
- Μόλις γίνει τραγανή η πλευρά του δέρματος, το γυρνάτε από την άλλη πλευρά για ακόμα 2-3 λεπτά .
- Τέλος, μόλις ετοιμαστεί το ψαράκι, το σερβίρετε με τα μαυρομάτικα φασόλια.