Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Λιγκουινι Καρμποναρα με Γιαουρτι

FrixosPersonalChefing
30 Αυγούστου 2021

Λιγκουίνι Καρμπονάρα με Στραγγάτο Γιαούρτι 2% Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
5

Συστατικά

  • 500γρ. Λιγκουίνι ζυμαρικά
  • 100γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι 2% Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 200γρ. Πανσέτα, κομμένη σε 4mm λωρίδες
  • 2 μεγάλα Αυγά
  • 1 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, ελαφρά κτυπημένες
  • 100γρ. τυρί Pecorino, συν περισσότερο για το σερβίρισμα, τριμμένο
  • 5 λίτρα Νερό
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα φέρτε το νερό σε βράση σε υψηλή φωτιά προσθέτοντας αρκετή ποσότητα αλατιού. Προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην κολλήσουν και μαγειρέψτε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο κουτί των ζυμαρικών αλλά λιγότερο κατά 1½'. Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο και ένα λεπτό αργότερα ρίχνετε την πανσέτα και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για περίπου 5' μέχρι η πανσέτα να πάρει χρώμα και να είναι τραγανή. Αφαιρέστε το σκόρδο και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Κρατήστε το στην άκρη.
  3. Ενώ τηγανίζετε την πανσέτα, θερμαίνετε ένα βραστήρα γεμάτο με νερό. Αδειάστε το ζεστό νερό σε ένα γυάλινο μπολ και κρατήστε το στην άκρη.
  4. 2' πριν αφαιρέσετε τα ζυμαρικά από το νερό τους, πετάτε το ζεστό νερό από το γυάλινο μπολ και προσθέστε στο ζεστό μπολ το γιαούρτι μαζί με το τριμμένο pecorino, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε και προσθέστε τα αυγά. Κτυπάτε με σύρμα και κρατήστε τα στην άκρη.
  5. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και βάλτε τα στο τηγάνι με την πανσέτα, η οποία βρίσκεται σε πολύ χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε ¼ φλιτζάνι του νερού των ζυμαρικών και ανακατέψτε για να κρυώσει λίγο. Ενώ ανακατεύετε προσθέστε το μείγμα γιαουρτιού, ανακατεύοντας για περαιτέρω 30" έτσι ώστε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα. Προσθέστε περισσότερο από το νερό, εάν απαιτείται.
  6. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο, προσθέστε λίγο περισσότερο τυρί pecorino και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.