Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κοτοπουλο Κορμα χαμηλο σε θερμιδες | Χαραλαμπιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
27 Νοεμβρίου 2021

Κοτόπουλο Κόρμα με Στραγγάτο Γιαούρτι 0% Χαραλαμπίδης Κρίστης! Μια γευστική συνταγή, χαμηλή σε θερμίδες! 

Προετοιμασία
40
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά

  • 5 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους 2½εκ.
  • 200γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι 0%, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 175γρ. Γάλα Καρύδας, ελαφρύ
  • 500ml Ζωμός Κοτόπουλο, κατά προτίμηση σπιτικός
  • 1½ ίντσα Τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο Κίτρινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο με εργαλείο πρέσας σκόρδου
  • 75γρ. Αμύγδαλα, αποφλοιωμένα και ωμά, αλεσμένα
  • 50γρ. Σταφίδες Λευκών Σταφυλιών, μικρές
  • 10γρ. Ζάχαρη
  • ½ Φλιτζάνι Φρέσκο Κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι

 
Οδηγίες για την πάστα Κόρμα
 
  • 3 ίντσες Τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 Πράσινα Πιπεράκια Τσίλι, αφήστε όσο θέλετε από τους σπόρους τους ανάλογα με το πόσο καυτερό αποτέλεσμα θέλετε να έχετε
  • 1 Φλιτζάνι Φρέσκο Κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1½ κ.σ. Πελτές Ντομάτας
  • 2 κ.γ. Γκάραμ Μασάλα, σκόνη
  • 1½ κ.γ. ξηρό Κόλιανδρο, σπόροι
  • 1½ κ.γ. Σπόρους Κύμινου
  • 1 κ.γ. Καυτερή Πάπρικα
  • 4 κ.σ. ξηρή Καρύδα, σε νιφάδες
  • 40γρ. Αμύγδαλα, αποφλοιωμένα και ωμά, αλεσμένα
  • 80ml Κραμβέλαιο, η Φυστικέλαιο
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι

Οδηγίες

  1. Ξεκινούμε με την πάστα Κόρμα τοποθετώντας ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους σπόρους κόλιανδρου και κύμινου και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς χωρίς να τα κάψουμε για να απελευθερώσουν το λάδι και τα αρώματά τους. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη για να κρυώσουν.
  2. Παίρνουμε ένα μύλο και αλέθουμε τα καβουρδισμένα μπαχαρικά και τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ επεξεργαστή τροφίμων, με τη μεταλλική λεπίδα συνδεδεμένη, όλα τα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των καβουρδισμένων μπαχαρικών που έχουν αλεσθεί, και τα κτυπάμε για μερικά λεπτά για να δημιουργήσουμε λεία πάστα.
  4. Στο ίδιο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων το οποίο έχουμε καθαρίσει, προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα κτυπάμε για να δημιουργήσουμε πάστα. Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο ψηλό τηγάνι η κατσαρόλα, που έχει καπάκι, και προσθέτουμε αυτή την πάστα μαζί με 50ml νερό σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε για 5' και στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα Κόρμα ενώ συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περαιτέρω 3'.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο μαζί με το ζωμό, τα αμύγδαλα, τις σταφύδες, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αυξάνουμε τη θερμότητα και σιγοβράζουμε για 25' με το καπάκι.
  6. Αφαιρούμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε και το γιαούρτι, πάντοτε να είμαστε εκτός φωτιάς. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το φρέσκο κόλιανδρο, δίπλα ή πάνω από ρύζι basmati.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.