FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
3 Ιανουαρίου 2024
Μιλφέιγ Χαλλούμι Μελιτζάνες Αναρή!
Προετοιμασία
5
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
1
Συστατικά
- Πισσουρκώτικο Πρόβειο (χωριάτικο) Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- Φρέσκια Αναρή (Ταλάρι), Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 1 Μεγάλη Μελιτζάνα
- 1 Μεγάλη Ντομάτα
- 2 κ.σ. Φρέσκος Δυόσμος, τα φύλλα μόνο
- 6 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. Σκόνη Γλυκού Πιπεριού Τσίλι
- 1 κ.γ. Αλάτι
- ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο δυόσμο και τον προσθέτουμε σε ένα μπολ με 4 κουταλιές της σούπας λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε την μελιτζάνα και την ντομάτα σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις φέτες μελιτζάνας, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας και τις ψήνουμε για 3’ κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Εν τω μεταξύ, κόβουμε με λεπίδα το χαλλούμι σε ξύσματα και το κρατάμε στην άκρη. Επίσης στραγγίζουμε την αναρή από το περίσσιο νερό και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Για να ετοιμάσουμε το μιλφέιγ, βάζουμε σε ένα πιάτο μία φέτα μελιτζάνας και από πάνω μερικά ξύσματα χαλλουμιού, μία φέτα ντομάτας και μία φέτα αναρή. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, περιχύνουμε με την αρωματική σάλτσα δυόσμου από πάνω και γύρω από το πιάτο για διακόσμηση. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο τσίλι.