Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Μιλφέιγ με Φρεσκο Γαλα | Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
28 Φεβρουαρίου 2024

Το καλύτερο Μιλφέιγ με τραγανό φύλλο και βελούδινη κρέμα πατισερί με το φρέσκο γάλα μας!

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
8

Συστατικά

  • 1 φύλλο Χρυσή Ζύμη Σφολιάτα 
  • 1 κουταλιά Ζάχαρη άχνη  
  • 500 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά
  • 250 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 60 g. Κορν Φλάουρ
  • 100 g. Ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι υγρή Βανίλια
  • 1 Αυγό
  • 3 κρόκοι Αυγού
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Για τη σφολιάτα:

  1. Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
  2. Μ’ ένα πιρούνι το τρυπάτε παντού και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, στον αέρα, για 10 λεπτά.
  3. Μετά το βγάζετε από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε με τη βοήθεια της λαδόκολλας.
  4. Το επαναφέρετε στον φούρνο, αφού πρώτα χαμηλώσετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
  5. Συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό.
  6. Μετά το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, την κρέμα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αυγό και τους κρόκους.
  2. Ανακατεύετε πολύ καλά μ’ ένα σύρμα να διαλυθούν όλα τα υλικά πριν ανάψετε τη φωτιά.
  3. Προσθέτετε τη βανίλια και τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
  4. Μόλις βράσει και πήξει η κρέμα, την αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Μετά αδειάζετε τη ζεστή κρέμα σ’ ένα ταψί και σκεπάζετε όλη την επιφάνειά της με μεμβράνη.
  6. Την αφήνετε να κρυώσει.
  7. Στη συνέχεια, την τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Για το στήσιμο

  1. Βάζετε την παγωμένη κρέμα στο μίξερ και τη χτυπάτε μέχρι να γίνει αφράτη, βελούδινη και λεία.
  2. Τοποθετείτε μια μύτη σε κορνέ μιας χρήσης και βάζετε μέσα την κρέμα.
  3. Κόβετε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα, σε δύο ίσα μέρη.
  4. Βάζετε το πρώτο φύλλο σε μια πιατέλα και γεμίζετε όλη την επιφάνειά του με την κρέμα.
  5. Όταν απλώσετε περίπου το 1/2 της κρέμας, βάζετε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και απλώνετε πάνω σε αυτό την υπόλοιπη κρέμα.
  6. Τέλος, βάζετε το δεύτερο φύλλο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
  7. Ακολούθως, σερβίρετε.

Tip: Μπορείτε να κάνετε και μια δεύτερη κρέμα, όπως σαντιγί, γεμίζοντας το γλυκό για μεγαλύτερη απόλαυση.

© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.