Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Muffins με Πισσουρκωτικο αιγοπροβειο Χαλλουμι Χαραλαμπιδης Κριστης

Αθηνά Λοιζίδου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Μαΐου 2020

Το χαλλούμι, o δυόσμος και η ρίγανη δημιουργούν έναν τέλειο συνδυασμό για αλμυρά muffins. Ιδανικά για πρωινό.

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
9

Συστατικά

  • 100ml ηλιέλαιο
  • 200ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα
  • 2 αβγα
  • 50 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 200 γρ. Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης κομμένο σε κυβάκια

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα muffins, εκτός από το Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης, και τα κτυπάμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά. Ανακατεύουμε μέσα το Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης. 
  3. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στο στρωμένο ταψί με τις ειδικές θήκες. Προσέχουμε ώστε το μείγμα να φτάσει μέχρι τη μέση του ύψους της θήκης, γιατί τα muffins θα ψηλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  4. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή ελέγχουμε αν είναι ψημένα βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο ενός muffin. Αν αυτό βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμα.
  5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.