Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Σουπα Μανιταριων | Χαραλαμπιδης Κριστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
25 Μαΐου 2022

Ζεστή σούπα μανιταριών με προϊόντα Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
40
Λεπτά
Μερίδες
7

Συστατικά

  • 175g Μαργαρίνη Light, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 100g Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 50ml Φρέσκο Γάλα Πλήρες 3%, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 1 Κρεμμύδι, μοιρασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 Μέτρια Πατάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό Μικρά Μανιτάρια Portobello, κομμένα σε φέτες
  • 2 Μέτρια Πράσα, τα λευκά μέρη μόνο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50ml Κουμανταρία, Κυπριακό επιδόρπιο κρασί
  • 3 Μανιτάρια Shitake, αποξηραμένα
  • 3 κ.σ. Σκόνη Λαχανικών, διαλυμένη σε 1500ml ζεστό νερό
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι, προσοχή καθώς ο ζωμός λαχανικών μπορεί να είναι αρκετά αλμυρός
  • ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • Χωριάτικο Ψωμί, κομμένο σε φέτες και μετά ψημένο σε τοστιέρα, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  1. Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή/μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τις πατάτες. Μαγειρεύουμε για περίπου 10' ανακατεύοντας συχνά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα πράσα. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 12' και μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αυξάνουμε τη φωτιά στο μέγιστο και σβήνουμε με την Κουμανταρία. Αφήνουμε το αλκοόλ και τα υγρά να εξατμιστούν και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με την κρέμα και το γάλα.
  3. Μόλις πάρει βράση σιγοβράζουμε με το καπάκι μισόκλειστο για άλλα 12'. Αλατίζουμε με προσοχή, προσθέτουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και χρησιμοποιούμε μπλέντερ χειρός για να γίνει η σούπα μας αφρώδης και μεταξένια.
  4. Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια shitake σε μύλο καφέ για να μετατραπούν σε σκόνη.
  5. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τη σκόνη μανιταριών shitake και ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο.
© 2022 Charalambides Christis. All rights reserved.