Χριστιάνα Αριστοτέλους Challenge Συνταγή από Γιώργο Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
18 Νοεμβρίου 2020
Μαμαδίστικο Κριθαράκι από την Χριστιάνα Αριστοτέλους
Προετοιμασία
60
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
60
Λεπτά
Μερίδες
5
Συστατικά
- Μία κουταλιά Country Life Βούτυρο Αλατισμένο
- Μισό κιλό κιμά ανάμεικτό
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1/3 του φλιτζανιού άσπρο κρασί
- Δύο κουταλιές τριμμένο καρότο
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια βρασμένο κριθαράκι
- 1/3 φλυτζάνι νερό
- Μαϊντανό
- Πισσουρκώτικο Πρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης
Οδηγίες
- Βράζουμε το κριθαράκι μας σε αλατισμένο νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το Country Life Βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε τον κιμά.
- Όταν ασπρίσει ο κιμάς μας προσθέτουμε και το κρεμμύδι.
- Όταν εξατμιστούν τα υγρά από το τηγάνι μας προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι μας, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αφήνουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι μας στο τηγάνι, το νερό και αφήνουμε να βράσουν μαζί 7-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Βάζουμε το μαϊντανό μας και τρίβουμε μπόλικο Πισσουρκώτικο Πρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης