Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κρέμα Καραμελέ Φούρνου | Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
5 Μαΐου 2023

Κρέμα Καραμελέ Φούρνου με το καλύτερό μας...

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
35
Λεπτά
Μερίδες
9

Συστατικά

Για την καραμέλα

  • 200g. Ζάχαρη
  • 5 κουταλιές Νερό

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά
  • ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 6 Αυγά
  • 3 κουταλάκια υγρή Βανίλια

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε πολύ ελαφρά μια φόρμα στρογγυλή ή ορθογώνια, την οποία θα χρησιμοποιήσετε για το κέικ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε συνεχόμενα  τη ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η πρώτη.  Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά.
  3. Αφήνετε να ψηθεί για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει μια καστανή καραμέλα.
  4. Αδειάζετε την καραμέλα στη φόρμα και αφήνετε στην άκρη.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού με τη ζάχαρη. Αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά μαζί με την υγρή βανίλια. Προσθέτετε  λίγο-λίγο το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
  7. Μετά βάζετε το μείγμα μέσα στη φόρμα με την καραμέλα.
  8. Βάζετε σε ένα ταψί λίγο νερό για να κάνετε το λεγόμενο μπεν-μαρί (bain-marie) και τοποθετείτε στη μέση τη φόρμα με την κρέμα.
  9. Μεταφέρετε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 35 λεπτά.
  10. Τέλος, αφήνετε να κρυώσει και βάζετε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.
  11. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε, αναποδογυρίζοντας σε μια πιατέλα.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.